Eskihisar'da Fatih'li Fetih 1453 Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Eskihisar'da Fatih'li Fetih 1453 Coşkusu

Eskihisar\'da Fatih\'li Fetih 1453 Coşkusu

Gebze Belediyesi'nin Eskihisar Kalesi'nde gerçekleştirdiği Ay Işığında Sinema Akşamları muhteşem finalle sona erdi.

17.07.2012 09:32

Fetih 1453 filmi öncesinde Fatih Sultan Mehmet ve hocası Akşemsettin hazretleri temsili kıyafetlerle canlandırılarak kale fethedildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Fetih 1453 filminin gösterime sunulduğu Eskihisar Kalesi'ne at sırtında girdi.

SAKIZAĞACI'NDAN ESKİHİSAR KALESİ'NE YÜRÜYÜŞ

Eskihisar Kalesi'nde on gündür devam eden Ay Işığında Sinema Akşamları, geçtiğimiz Pazar akşamı gerçekleştirilen muhteşem final programıyla sona erdi. Program Eskihisar Sakızağacı önünde Mehteran Bölüğü'nün konseriyle başladı. Gebzelilerin büyük ilgi gösterdiği konser sonrası Fatih Sultan Mehmet ve Akşemsettin hazretleri temsili olarak canlandırılarak at üzerinde Eskihisar Kalesi'ne kadar yürüyüş yapıldı.

KÖŞKER'E SEVGİ SELİ

Gebze'de ilk kez böyle bir etkinliğe şahit olan Gebzeliler, yürüyüş sırasında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Gebzeliler, kendilerini selamlayan Başkan Köşker ve at üzerinde temsili olarak canlandırılan Fatih Sultan Mehmet'le hocası Akşemsettin hazretlerini alkış yağmuruna tuttu. AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüşe geniş bir vatandaş topluluğu iştirak etti. Vatandaşlar ilk kez şahit oldukları bu olayı cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle görüntülemeye çalıştı.

FETİH 1453 FİLMİ KENT MEYDANI VE MAHALLELERDE DE GÖSTERİLECEK

İlk gün büyük ilgi gören ve yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla izdihamın yaşandığı Fetih 1453 filmine vatandaşlar kapanış gününde de büyük ilgi gösterdi. Ay Işığında Sinema Akşamları'na gösterilen ilgiden dolayı tüm Gebzelilere teşekkür eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Gebze çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han'ın karargah kurduğu ve vefat ettiği yer. O yüzden Fatih Sultan Mehmet Han'ın isminin Gebze'de yaşatılması ve ona olan vefa borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gebze her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Sadece fiziki alanda değil, kültürel olarak da Gebzemiz büyük değişim içerisindedir. Sinema akşamlarına ve düzenlemiş olduğumuz diğer sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere gösterdiğiniz yoğun ilgi bunun en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskihisar'da Fatih'li Fetih 1453 Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement