Farid Farjad, Ayvalık'ta Kemanıyla Dinleyenleri Mest Etti - Son Dakika
Güncel

Farid Farjad, Ayvalık'ta Kemanıyla Dinleyenleri Mest Etti

Farid Farjad, Ayvalık\'ta Kemanıyla Dinleyenleri Mest Etti

Dünyanın ünlü keman virtüözlerinden Farid Farjad, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde verdiği konserde dinleyenleri mest etti.

28.07.2012 13:44

Dünyanın ünlü keman virtüözlerinden Farid Farjad, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde verdiği konserde dinleyenleri mest etti.

Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserde yaklaşık 3 bin kişi, Farid Farjad'ın kemanından çıkan melodileri adeta soluk almadan dinledi. Konserde izleyiciler arasında Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu yıllarda Afgan Kralı olan Emanullah Han'ın kızı Prenses Naciye Doğan, Sezen Aksu'nun bateristi Cihan Okan, Umuda Ezgi Grubu'nun solisti Nihat Aydın gibi ünlülerin yanı sıra Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyeleri ve Balıkesir İl Genel Meclisi üyeleri de yer aldı. Bilet fiyatlarının 50 ile 30 lira arasında olduğu konserde Golha, Taghtam Deh, Sang E Khaara, Goleh Pamchal, Robabeh Jan, Persian gibi dinleyeni duygusal sağanağın esaretine alan bestelerinin yanı sıra başrolünü ünlü Amerikalı aktör Mel Gibson'un üstlendiği 5 Oskar ödüllü Breveheart (Cesur Yürek) filminin kendisine ait olan müziklerinden de örnekler sunan Farjad, izleyenleri adeta mest etti. Megastar Tarkan'ın aranjörü, Los Angeles Senfoni Orkestrası'nın yönetmeni ve Moskova Senfoni Orkestrası'nın kurucusu Ermeni piyanist Armen Aharonian da, konserde Farjad'a piyanosuyla eşlik etti.

74 yaşındaki ünlü keman virtüözü, yaşamı boyunca geleceğe, ülkesinin kalkınmasına, vatanına ve halkına hizmet veren insanların kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Yıllarca ülkesi İran'dan uzak yaşamak zorunda kaldığı için sıla hasreti çektiğini belirten Farjad'ın, 2008 yılından bu yana Türkiye'de verdiği konserlerin 28.'si olan Ayvalık'ta gördüğü yoğun ilgi karşısında duygulandığı gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Farid Farjad, Ayvalık'ta Kemanıyla Dinleyenleri Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement