Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

05.08.2016 03:34

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana Konak Meydanı'nda toplanan İzmirli vatandaşlar, bu akşam da darbeye karşı tepkisine devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli şarkılar ve marşlarla birlik mesajı veren vatandaşlar, demokrasi nöbetini coşkulu şekilde sürdürdü.

CHP'nin Gündoğdu Meydanı'ndaki "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine katıldıktan sonra Konak Meydanı'na gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yaptığı konuşmada, Türk milletinin aslan yürekli evlatlarının, darbe girişimine göğüslerini siper ettiğini ve darbecilere boyun eğmediklerini söyledi.

Türk milletinin, Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını kaydeden Delican, şöyle konuştu:

"Bizi Suriye, Irak sandılar ama ne olduğumuzu anladılar. Birbiriyle beraber olan, dik duran kardeşlerimizle aramıza fitne sokamayacaklar. Biz halkımızın daha mutlu olması için siyaset yapıyoruz. Diğer siyasi partiler de bunu anladılar. Allah'a çok şükür, meydanda beraber miting yapabiliyoruz. Burada her kesimden insan var."

İzmir Büyükşehir Belediyesinden emekli Mehmet Yanık, ilk günden bu yana demokrasi nöbetine katıldığını, ordunun içindeki terör örgütü mensuplarının hükümete karşı giriştiği hamlenin sonuçlanmadan önlendiğini aktardı.

Demokrasi nöbetine polis kıyafetiyle katılan 7 yaşındaki Feyza da demokrasi nöbetine ailesiyle geldiğini, polisleri sevdiği için polis kıyafeti giydiğini kaydetti.

Minik Feyza, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" şiirini okudu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement