Gece Çatışma, Gündüz Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gece Çatışma, Gündüz Oturma Eylemi

Gece Çatışma, Gündüz Oturma Eylemi

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece PKK'lıların polis karakoluna düzenlediği saldırıdan sonra bugün BDP'liler oturma eylemi yaptı.

06.06.2010 16:47

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece PKK'lıların polis karakoluna düzenlediği saldırıdan sonra bugün BDP'liler oturma eylemi yaptı. BDP'liler, operasyonların durdurulması, Silopi'de BDP'nin yürüyüşüne yapılan müdahale ve Şırnak'ta 10 yaşndaki bir çocuğun zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesini protesto etmek için oturma eylemi düzenledi.

Dün gece PKK'lıların polis noktasına düzenlediği saldırı ile hareketli bir gece yaşayan Beytüşşebap'ta bugün BDP'liler oturma eylemi yaptı. Operasyonların durdurulması, BDP'nin Silopi ilçesinda yaptığı yürüyüşe polisin müdahalesi ve Şırnak'ta 10 yaşındaki Diren Basan'ın polise ait zırhlı aracın çarparak hayatını kaybetmesini protesto eden BDP'liler, ilçe binası önünde oturma eylemi düzenledi. BDP'li Belediye başkan vekili Özgür Ulaş ve Belediye meclis üyelerininde katıldığı oturma eyleminden sonra BDP ilçe başkanı Halit Erdem bir açıklama yaptı. Erdem, Silopi'de BDP Milletvekili Sevahir Bayındır'n yaralanmasına neden olan müdahaleyi nafretle kınadıklarını belirterek, " İsrail'i bu kadar eleştiren Başbakan ve AKP hükümeti, İsrail'de yaşananların aynısını Silopi'de uygulamıştır. Yaşanan bu olayı kınıyoruz"dedi.

Açıklamadan sonra BDP'liler olaysız bır şekilde dağılırken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve eylemi kamera ile kayıt altına aldı.

Emin BAL/ BEYTÜŞŞEBAP, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gece Çatışma, Gündüz Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement