Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akkent Spor Köyü'ndeki Kapalı Spor Salonunun Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akkent Spor Köyü'ndeki Kapalı Spor Salonunun Temelini Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akkent Spor Köyü\'ndeki Kapalı Spor Salonunun Temelini Attı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şahinbey Belediyesi tarafından 86 bin metrekare alan üzerine kurulan Akkent Spor Köyü içinde bulunan kapalı spor salonunun temelini attı.

10.10.2012 19:27

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şahinbey Belediyesi tarafından 86 bin metrekare alan üzerine kurulan Akkent Spor Köyü içinde bulunan kapalı spor salonunun temelini attı.

Akkent Spor Köyü Kapalı Spor Salonu temel atma törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahinbey Belediyesi'nin spor alanında yaptığı çalışmaların anlatıldığı kısa film gösterimi ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak sağlıktan spora, temel eğitimden mesleki eğitimlere kadar hemen her alanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Sosyal tesislerimizle, gençlik merkezlerimizle, spor salonlarımızla sağlık ve spora dair ne varsa ulaştırmaya çalışıyoruz. Akkent Spor Köyümüz 86 bin metrekare alana sahip olup, dört halı sahamız tamamlanmıştır. Bu alanımızda, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, atletizm pisti, yürüyüş pisti, voleybol ve basketbol sahaları, halı sahalar, tenis kortu, soyunma birimleri, tribün, kafeterya, çocuk oyun alanları ve eğlence merkezi yer alacak. Akkent yüzme havuzumuzu 4 milyon 318 bin 800 TL'ye ihale ettik. Bugün temelini atacağımız kapalı spor salonumuzu ise 4 milyon 177 bin 200 TL'ye ihale ettik. Hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezimizi ise 9 milyon 483 bin 896 TL'ye ihale ettik. Sadece bu üç tesisimiz için 25 milyon TL belediyemiz yatırım yapmıştır. Yine Perilikaya bölgemizde ikinci bir spor köyü yapmak için kamulaştırma çalışmaları yaptık. Şu anda tesislerimizde 2 bin 923 kişi spor yapıyor, 3 yılda 10 bin 835 kişi spor yaptı. 118 okulumuza tenis masaları hediye ettik. 22 okul bahçemize futbol halı sahası yaptık. Parklarımıza 42 adet futbol, 23 adet basketbol ve voleybol sahası olmak üzere toplam 65 adet saha yaptık. Belediye olarak spor alanında ne yapıyorsak halkımız için yapıyoruz. Tesisimiz halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Spor alanında önemli çalışmalara imza atan Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Suat Kılıç, "Daha önce de Gaziantep'e geldiğimde Şahinbey Belediyesi'nin gençler ve hanımlar için yapmış olduğu çalışmaları görme imkanım olmuştu. Şahinbey Belediyemiz yapmakta olduğu bu eserlerle AK Parti dönemi yerel yönetim anlayışını birebir tatbik eden ve uygulayan bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaktadır. Halkı düşünen, kadınları düşünen ve sosyalleşmesini sağlayan bu projeler, sosyal sorumluluk ve sağlıklı yaşam parolasıyla gençlerimizin okul öncesi ve sonrası zamanlarını sağlıklı bir şekilde doğru faaliyetlerle doldurmayı hedefleyen etkinliklerdir. Yanı başımızda tamamlanmak üzere olan Akkent yüzme havuzu tüm Gaziantep'in yedi gün yirmi dört saat hizmetinde olacaktır. Belediyemizin yapmış olduğu bu spor alanları Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de büyük oranda yükünü alacaktır. Son yıllarda Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri var. Bu projeler sokakta çalışan ve madde bağımlısı gençlerimize yönelik projelerdir. Bu projeleri uygulamak için alanlara ihtiyaç var. Şahinbey Belediyemizin Akkent yüzme havuzu ve kapalı spor salonu Emniyet Müdürlüğümüzün kullanacağı alanlar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, konuşmasında tesislerin maliyetlerine de değinerek, "Yüzme havuzumuz 4 milyon 300 bin TL ve kapalı spor salonumuz 4 milyon 100 bin TL'ye ihale edilmiştir. Bu rakamlar gösteriyor ki bunlar son derece ekonomik maliyetler. Belediyemiz demek ki kılı kırk yapıyor. Çok ekonomik rakamlara bu eserleri ilçesine kazandırabiliyor" diye konuştu.

2012 yılı yatırım programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da bu alanda bir atletizm pisti yapım işi olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Bu tesisimizin yapımına en kısa sürede başlayacağız. Şahinbey Belediyemiz bu hizmetlerle Gaziantep'in spor alanındaki yükünü önemli ölçüde alan ve kaldıran bir yerel yönetim olacaktır. Belediye Başkanımızın bir ricası oldu, Nisan ayında bu yüzme havuzunu ve salonu birlikte açarız dedi. Eğer Nisan ayında bu salon bitmiş olursa, inşallah yerel seçimler öncesi bu tesislerin toplu açılışını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte gerçekleştiririz. Türk milleti için, milletimiz için hizmet üreten ve taş üstüne taş koyan, millete hizmeti kendisine ilke edinen halkın rızasını kazanmayı hakkın rızasını kazanmaya eş değer gören herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akkent Spor Köyü Kapalı Spor Salonu'nun temeli, Bakan Kılıç'ın butona basmasıyla atıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akkent Spor Köyü'ndeki Kapalı Spor Salonunun Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement