'Git- Gel Müdür' Yine Gitti - Son Dakika
Güncel

'Git- Gel Müdür' Yine Gitti

\'Git- Gel Müdür\' Yine Gitti

Burdur'da 9 kez görev yeri değiştirilmesine rağmen her seferinde mahkeme kararıyla dönen Doktorun 10. kez tayini çıktı.

27.11.2011 10:55

Burdur'da 22 yıldan bu yana görev yapan, İl Sağlık Müdürlüğü'ne atandıktan sonra 9 kez görev yeri değiştirilmesine rağmen her seferinde mahkeme kararıyla dönen Dr. Hüseyin Özeren'in 10'uncu kez tayini çıktı. Görev yeri değişikliği nedeniyle 'Git-gel müdür' olarak tanınan Hüseyin Özeren, bu kez de Sağlık Bakanlığı 'müşavir' kadrosuna atandı.

'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Özeren, Sağlık Bakanlığı 'müşavir' kadrosuna atandı. Özeren'in yerine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sırrı Şenbayram getirildi.

Burdur'a 1989 yılında üçlü kararname ile atanan Hüseyin Özeren'in, doktor olarak çalıştığı 6 yıl boyunca 7 kez görev yeri değişti. 1995 yılında İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Özeren, bu göreve gerildikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından 9 kez görev yeri değiştirildi. Bolu, Bingöl, Tunceli, Edirne ve Kastamonu olmak üzere 5 kez il dışında ve 4 kez de il içinde çeşitli yerlere atanan Özeren, her seferinde yargıya başvurdu. Isparta Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı 9 davanın tamamını kazanan Özeren, her seferinde mahkeme kararıyla görevine döndü.

Son olarak 22 Nisan 2008'de görevden alınarak Bucak İlçesi'nde Ürkütlü Sağlık Ocağı'na doktor olarak atanan Özeren, yine dava açtı ve 14 Temmuz 2008'de görevine iade edildi. Bu davaların yanı sıra açtığı manevi tazminat davalarıyla da devletten yaklaşık 60 bin lira kazanan Özeren, bu parayla son model 'Audi' marka otomobil aldı.

KENDİSİNİ ŞİKÂYET ETTİ

Görev süresi boyunca kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle kendi kendini Sağlık Bakanlığı'na şikâyet eden Dr. Hüseyin Özeren, hakkında açılan 5 ayrı davadan da beraat etti.

Hüseyin Özeren, 2 Temmuz 2009'da hizmet aracı olarak kullandığı 15 DY 333 plakalı otomobilin dönemin Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in emriyle elinden alınmasıyla gündeme gelmişti. Valilik tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne telefon açılarak, hizmet aracının Valilik otoparkına getirilmesi istendi. Valilikte kullanılacağı gerekçesiyle alınan otomobil, yaklaşık 10 ay otoparkta bekletilirken, Özeren bu süre içinde aracı olmadan çalışmalarını sürdürdü.

'İSTENMEYEN MÜDÜR' İLAN EDİLDİ

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanmadan önce 7, bu göreve getirildikten sonra ise 9 olmak üzere 16 kez görev yeri değiştirilen Özeren'i, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik 29 Eylül 2009'da yaptığı açıklamada 'istenmeyen müdür' ilan etmişti. Yazılı açıklamasında Hüseyin Özeren'den 'zat' diye söz eden Bayram Özçelik, "Sağlık Bakanı istemiyor, Vali istemiyor, milletvekilleri istemiyor, bu 'zat' ne yapmak istiyor acaba? AK Parti olarak kendisine çalışamayacağımızı ifade ettik. Neden? Çünkü sağlık işlerinden çok lüzumsuz işlerle uğraştığını, personelle uğraştığını, müdürlük aracıyla 'denetliyorum' diye şehri gezdiğini gördük" demişti.

"VERİLEN İŞİ YAPACAĞIZ"

Atama kararı hakkında açıklama yapmak istemediğini belirten Özeren, "Sağlık Bakanlığı böyle uygun görmüş. Bu karara uyacağız ve Ankara'da görevimizi yapacağız. Bize verilen işleri yaparak hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi. Daha önce yapılan atamalara dava açarak görevine geri dönen Hüseyin Özeren, göreve dönmek için yeniden dava açıp açmayacağı sorusuna yanıt vermedi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Git- Gel Müdür' Yine Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement