Güzelbey, Bakan Böhmer'i İkinci Kez Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Güzelbey, Bakan Böhmer'i İkinci Kez Ağırladı

Güzelbey, Bakan Böhmer\'i İkinci Kez Ağırladı

Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Gaziantep'e geldi.

11.05.2012 12:45

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) gerçekleşecek olan 'Türkiye'nin ve Dünya'nın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu'na katılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Alman Bakan Böhmer'i havaalanında, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey eşi Derya Güzelbey, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Çelep çiçeklerle karşıladılar.

Davetini kırmayarak Gaziantep'e gelen Bakan Böhmer'i bir kez daha ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Başkan Güzelbey, "GAÜN'ün ev sahipliğinde göç konulu bir sempozyum var. Bu sempozyuma Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ile birlikte Almanya'nın Entegrasyon, Göç ve Uyum'dan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer de katılacaklar. Bakan Böhmer'in Gaziantep'e bu ikinci gelişi. İlk olarak 31 Mart 2009 tarihinde gelmişlerdi. O zaman acı bir olayın ardından kendileri buradaydı. Ama bugün sevindirici bir olay için yani bilimsel bir toplantı için Gaziantep'e geldiler. Kendilerini Gaziantep'ten görmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Gaziantep'e ikinci kez geldiğini söyleyen Alman Bakan Böhmer, Başkan Güzelbey'in davetiyle çok mutlu olduğunu dile getirdi. GAÜN'de gerçekleşecek olan sempozyuma katılacağını ifade eden Bakan Böhmer, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'in davetine çok sevindim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim için Gaziantep'te ikinci kez bulunmak çok önemli. Bu hafta hem Gaziantep hem de bizim için önemli. Başkan Güzelbey Ludwigshafen'e en son yapmış olduğu ziyaretlerinde kardeş şehir olma teklifinde bulunmuştu. Meclisimizin pazartesi günü aldığı kararla Gaziantep kardeş şehir olarak kabul edilmiştir. Bu davet ve sempozyum benim için çok önemliydi. Bu sebeple seve seve Gaziantep'e geldim. Sempozyumun konusu göç, Gaziantep'ten Almanya'ya da göç eden birçok vatandaşımız bulunmaktadır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Alman Bakan Böhmer, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) gerçekleşecek olan 'Türkiye'nin ve Dünya'nın Gerçeği Uluslararası Sempozyumu'nun ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Zeugma Mozaik Müzesi, Kültür Yolu, Bayazhan gibi mekanları da ziyaret edecek.

Konuşmaların ardından Bakan Böhmer, Vali Yardımcısı Canarslan, , Başkan Güzelbey, Derya Güzelbey Rektör Coşkun ve Kaymakam Çelep nezaretinde oteline yerleştirilmek üzere havaalanından şehir merkezine hareket ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güzelbey, Bakan Böhmer'i İkinci Kez Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement