Hakkari Valisi Kalkan, Sınır Bölgelerini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Valisi Kalkan, Sınır Bölgelerini Gezdi

Hakkari Valisi Kalkan, Sınır Bölgelerini Gezdi

Vali Kalkan, önceki yıllarda operasyonların yapıldığı ve çatışmaların yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu

06.09.2013 13:42

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, önceki yıllarda terör örgütüne yönelik operasyonların yapıldığı ve çatışmaların yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu.

Valiler kararnamesiyle Artvin Valiliğinden Hakkari'ye atanan Kalkan, göreve başlar başlamaz Şemdinli ve Yüksekova ilçelerini ziyaret etti.

Önceki yıllarda terör örgütüne yönelik operasyonların yapıldığı ve çatışmaların yaşandığı bölgeleri gezen Kalkan, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Vali Kalkan'ı Yüksekova ilçe merkezinde gören vatandaşlar, kendileri ile sohbet eden Kalkan'a yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, yıllar sonra ilk kez bir valinin halkın içine karıştığını belirterek, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Esnafın ikram ettiği çayı içerek çözüm süreciyle sağlanan huzur ortamının devam etmesi temennisinde bulunan Kalkan, huzurun olması için tüm kesimlerin beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kalkan, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla bölgeye yapılacak yatırımların da hız kazanacağına inandığını bildirerek, "Yüksekova'ya çok güzel yollar yapıldı. Havaalanı inşaatı devam ediyor. Şırnak Havalanı bitti ve açılışı yapıldı. Umarım en kısa zamanda buradaki havalanı inşaatı da biter. Huzur, güven ve istikrar olursa yatırımcılar da buraya gelir. Bunun için el birliğiyle çalışacağız" dedi.

Yüksekovalı esnaf Servet Düzsöz de ilk defa bir valinin kendilerini ziyaret ettiğine değinerek, çözüm süreciyle huzur ve barış ortamının sağlandığını, önceki yıllarda yaşanan çatışmalı sürecin ise geride kaldığını ifade etti.

Yüksekova'daki ziyaretlerinin ardından Şemdinli'ye geçen Vali Kalkan, ilçe girişindeki Kaymakamlık Çeşmesi mevkisinde Kaymakam Cengiz Erdem, daire amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Vali Kalkan'ı, yol üstünde bekleyen vatandaşlar da "Küçük eviniz Elde Mahallesi'ne hoş geldiniz" ve "Şemdili'ye gelişiniz bizleri onurlandırmıştır" yazılı pankart ve çiçeklerle karşıladı.

Aracından inerek vatandaşların yanına giden Kalkan, kendisini karşılayanlar arasında bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kalkan, burada yaptığı konuşmada, ilçeye habersiz gelmesine rağmen ziyaretini duyarak kendisini karşılayan vatandaşlara teşekkür etti.

-Seyyid Taha Hakkari türbesini ziyaret

İlçeye bağlı Bağlar köyünde türbesi bulunan Seyyid Taha Hakkari hazretlerini de ziyaret edeceğini anlatan Kalkan, şunları kaydetti:

"Bizim kültürümüzde bölgenin manevi sahipleri onlardır. Biz bir yöreye gittiğimiz zaman önce oranın manevi sahiplerini ziyaret ederiz. O yüzden bugün Bağlar köyüne Seyyid Taha Hazretlerini ziyarete gidiyorum. Habersiz gidiyordum ama duymuşsunuz. Beni karşıladığımız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel insanlarsınız. Allah bu yüzleri soldurmasın, İnşallah bu huzuru devam ettirsin. Bunu el birliğiyle yapacağız. Ben bir parçası olacağım ama bunun önemli parçası sizlersiniz. İnşallah ben buraya sık sık gelip gideceğim. Bu kardeşliğimiz, bu huzur ortamı İnşallah devam edecek."

Geçen yıl terör örgütü mensuplarınca yol kesme olaylarının yaşandığı bölgelerden geçerek ilçeye 17 kilometre uzaklıktaki Bağlar köyüne giden Kalkan, Seyyid Taha Hakkari hazretlerinin türbesinde dua etti.

Bölgede piknik yapan vatandaşlarla sohbet eden Kalkan, daha sonra ilçe merkezindeki bir kahvehanede esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Durak Jandarma Karakol Komutanlığında vatani görevlerini yapan Mehmetçikleri de ziyaret eden Vali Kalkan'a, gezisinde Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem ve bölgedeki askeri yetkililer de eşlik etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari Valisi Kalkan, Sınır Bölgelerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement