"Halka Elbise Biçilecekse Provası Birlikte Olmalı" - Son Dakika
Güncel

"Halka Elbise Biçilecekse Provası Birlikte Olmalı"

"Halka Elbise Biçilecekse Provası Birlikte Olmalı"

Başkan Altepe, Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür Merkezi´nde düzenlenen hizmet içi eğitim programına katıldı.

18.03.2013 09:49  Güncelleme: 10:15

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halkın taleplerinin anlamanın ve bu taleplere cevap vermenin başarıyı getirdiğini belirterek, "Halka elbise biçilecekse provası da birlikte olmalı" dedi.

Başkan Altepe, AK Parti Artvin İl AR-GE Birim Başkanlığı´nca Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür Merkezi´nde düzenlenen hizmet içi eğitim programına katıldı. AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, AR-GE Birim Başkanı Maksut Koçak ile akademi üyelerinin katıldığı derste Başkan Altepe, yerel yönetimlerde geçirdiği 19 yılla ilgili tecrübelerini paylaştı.

"Birlikte toplantılar yaparak, kararları birlikte alıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplumla birlikte hareket eden, onların taleplerine cevap verebilen belediye başkanları için başarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Halkın kendisine tepeden bakan, söylediklerini dikkate almayan yöneticiler istemediğini, bu tür yöneticilerin gerçekleştirdiği hizmetlerin gerçekte bir öneminin bulunmadığını kaydeden Başkan Altepe, "Halkın içinde olmak ve insanlara tepeden bakmamak, bizim işimizin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Bugün büyükşehir belediyeleri, gerek bütçeleri gerekse yetkileri itibariyle yer aldıkları bölgelerde her türlü yatırım ve hizmeti gerçekleştirebilecek seviyelere getirildi.

Fakat bu yetki ve verimlilik, başarıyı sağlamada yeterli değil. Her geçen gün artan bir gelişme ve gerçek başarı için, halka kendinizi sevdirmeniz gerekiyor. Onlarla iç içe, taleplerine cevap verebilir nitelikte olmanız gerekiyor. Bunu yapamadığınız takdirde, devasa hizmetler de üretseniz kabul görmüyor. Vatandaş mutlaka bir nedenini buluyor ve sizden desteğini çekiyor. Bizler tüm bu gerekleri karşıladığımız için başarılı olduk. Bursa´yı Türkiye´de ve dünyada ön sıralara taşıyan yatırımlara imza attık." dedi. Bursa´yı yönetirken toplumla birlikte olmaya, onların taleplerine cevap vermeye özen gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, "Toplumu ilgilendiren tüm konularda toplumla birlikte hareket etmeye hassasiyet gösteriyoruz. Birlikte toplantılar yaparak, kararları birlikte alıyoruz. Eğer halk için bir elbise biçilecekse, bunun provası da yine birlikte olmalı. Pazar yeri düzenlenecekse pazarcıyla, han restorasyonu yapılacaksa han esnafıyla toplantılar yaparak nihai sonuca varıyor, ardından da uygulamaya geçiyoruz." diye konuştu.

Çocukluk yıllarından itibaren toplumun nabzını tuttuğunu, 10 yılı muhalefet sözcülüğü, 5 yılı merkez ilçe belediye başkanlığı ve 4 yılı da büyükşehir olmak üzere 19 yıldır yerel yönetimlerin içerisinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Halk neyi bekliyor, neyi istiyor çok iyi biliyor ve ona göre hareket ediyoruz. Raylı sistemler, katlı otoparklar, tarihi ve kültürel miras çalışmaları, spor tesisleri, yol ve kamulaştırma çalışmalarında hayal bile edilemeyecek çalışmalara imza attık. Tüm bu yatırımların dışında yıllık 400-500 milyon TL´lik ek kaynaklar oluşturarak, şehrin taleplerine cevap vermeye çalıştık." şeklinde konuştu.

"Ne olursa olsun, birlik ve beraberlik sağlanmalı"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Altepe, yerel yönetimlerde arzu edilen sonuçları almanın birlik ve beraberlikle doğru orantılı olduğunu söyledi. Bugün Türkiye´nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünyanın gıpta ile baktığı adımlar attığını, 10 yıl önce hayal bile edilemeyecek seviyelere taşındığını vurgulayan Başkan Altepe, genelde kendisini gösteren bu hızın yerele de yansıdığını, başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere yerel yönetimlerin kendi bütçeleri çerçevesinde dev yatırımlara imza attığını vurguladı. Artvin´i de bu halka içerisinde görmek istediklerini fakat bunun için hedefin ciddiye alınması ve ne olursa olsun birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah Artvin de hakettiği yatırımlara kavuşacak fakat öncelikle bunun hakkının verilmesi gerekiyor.

En ideal adayın ortaya çıkartılması ve tüm kentin gösterilen adayın arkasında durması gerekiyor. Biz bunları Bursa´da yaşadık. ´Zor kazanırız´ dediğimiz ilçelerde kazandık, ´Kolay kazanırız´ dediğimiz ilçelerde kaybettik. En zor ilçe olan Mudanya´da, birlik ve beraberlik içerisinde dolu dolu geçen kampanya yaparak adayımızın arkasında durduk ve seçimi aldık. Rahat olduğumuz yerlerde ise, 30-40 oy farkla seçimi kaybettik. 17 ilçeden sadece 14´ünü alabildik." şeklinde konuştu.

AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, bugün en fazla sayıda Artvinli´ye hizmet eden kişinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olduğunu vurgulayarak, Başkan Altepe´ye gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Altepe´ye günün anısı için AK Parti İl Başkanı Erkan Balta tarafından Şavşat evi maketi hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Halka Elbise Biçilecekse Provası Birlikte Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement