Harmandar: "Bize Yetki Vermekten Korkmayın" - Son Dakika
Güncel

Harmandar: "Bize Yetki Vermekten Korkmayın"

Harmandar: "Bize Yetki Vermekten Korkmayın"

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Harmandar ilçe ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

04.01.2014 13:45

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar seçim çalışmalarına teşkilat ziyaretlerinin yanı sıra köy ve mahalle ziyaretleri ile devam ediyor.

Prof.Dr. Mansur Harmandar Datça ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Esnaf, kahvehane ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden ve gördüğü ilgi ve alakadan oldukça memnun kalan Prof.Dr. Harmandar; "Muğla'ya yepyeni bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Bize yetki vermekten korkmayın. İmar sorunlarınız başta olmak üzere birçok sorunları biliyoruz. Çözmek için yetki istiyoruz" dedi.

Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar'ın Datça ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlere Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Datça Ak Parti İlçe Başkanı Sedat Deniz, Datça Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları, ilçe teşkilatı, gençlik ve kadın kolları teşkilatı üyeleri eşlik etti.

" 3 GÜN BOYUNCA DATÇA'NIN SORUNLARINI DİNLEYECEK"

Prof.Dr. Mansur Harmandar 3 gün sürecek Datça ziyaretine Kızlan mahallesinde taziye ziyareti ile başladı. Cenaze evine taziye ziyaretinin ardından Datça Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partililere konuşma yapan Prof.Dr. Mansur Harmandar büyükşehirin ve seçimlerin önemine değinirken kendisi ile ilgilide bilgiler verdi.

"MUĞLA DEMOKRATTIR"

Harmandar, Muğla'nın demokrasiye ve insan haklarına inanmış insanların yaşadığı bir kent olduğunun altını çizdi. Harmandar: "İlçe teşkilatlarımız ilçe divanı adı altında komisyonlar oluşturarak çalışıyor. Sandık kurullarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız yönetim kurullarımız çalışıyor. Muğla'ya çalışan üreten halkına çeşitli hizmetler sunan Ak belediyecilik anlayışını getirmek gayretimiz. Muğla'da Ak Parti seçimi kazanamaz, CHP kuvvetlidir yanılgısını bu seçimlerde tüm ülkemize göstereceğiz. Muğla hiçbir zaman CHP'nin kalesi olmadı. Muğla Demokrattır. Muğla demokrasiye, insan haklarına inanmış insanların yaşadığı bir kenttir. Bundan dolayı da Ak Partili belediyecilik anlayışını Muğla'ya getirerek bir yanılgıyı da gözler önüne sermiş olacağız. Amacımız insanımıza hizmet etmek. Kendimizi halkımıza çok iyi anlatacağız. Bunun içinde bütün Muğla il teşkilatımıza çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor.

"OKULUN GİTTİĞİ HER YERDE HAYAT VARDIR"

Harmandar, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 3 yıllık Rektörüm. Datça'da da bir meslek yüksekokulumuz var. Burada 400'e yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Okulun gittiği her yerde hayat vardır. Buradaki okulumuzu hayırsever iş adamı Kazım Yılmaz yaptırdı kendisine hizmetlerinden dolayı Datça halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN ÖĞRENCİLİK HAYATIM YATILI GEÇTİ"

Öğrencilik hayatı boyunca yatılı olarak eğitim aldığını belirten Harmandar, " Fethiye'nin Seydiler Köyü'nde dünyaya geldim. İlkokuldan sonra bütün öğrencilik hayatım yatılı geçti. Isparta Gönenç'te öğrenim gördüğüm okula öğretmen olarak atandım. 1982 yılında doktoramı 1993 yılında da profesör oldum. 6 yıl dekanlık yaptıktan sonra 2000 yılında Muğla'ya geldim. 2002 yılındaki rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu almama rağmen rektör olarak atanamadım. 4 Aralık 2010 yılında rektörlük seçimlerinde yine birinci oldum ve rektör olarak atamam yapıldı" dedi.

"DATÇA HİZMETLERDEN UZAK KALMIŞ"

Datça'nın hizmetlerden uzak olduğunu ifade eden Harmandar, "Bu süreçte birlikte çalışacağız. Datça gözden ırak olduğu için hizmette de uzak kalmış. Datça'yı seviyoruz. Yolunu, suyunu, tarımını, turizmini projelerimizle geliştireceğiz. Halkımızın refahını artırmak için gayretle çalışacağız. İmar sorunlarını baştan ele alacağız. Kıyı yönetimi ile ilgili, sit ve diğer sorunlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Bu zengin toprakları hem koruyacağız hem de halkımızın refahı için elimizden geleni yapacağız" dedi.

REŞADİYE'DE SICAK VE SAMİMİ SOHBET

Datça Ak Parti İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Reşadiye mahallesine geçen Prof.Dr. Mansur Harmandar ve beraberindekiler Cuma namazını burada kıldı. Daha sonra Reşadiye mahallesinin tarihi binalarında kahvehane ziyareti yapan Prof.Dr. Mansur Harmandar bir süre vatandaşlarla sohbet etti onların sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla sıcak ve samimi bir sohbette eden Harmandar, Muğla'nın birikmiş sorunlarının büyükşehir ile yerinde çözüleceğinin bunun içinde kendilerine vatandaşların güvenmelerini istedi.

"BİZE YETKİ VERMEKTEN KORKMAYIN"

Harmandar, vatandaşın huzuru için yola çıktıklarını ifade ederek, "Vatandaşımızın huzuru için buradayım. Halka rağmen icraat içinde olmayacağız. Muğla'ya yepyeni bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Bize yetki vermekten korkmayın. İmar sorunlarınız başta olmak üzere birçok sorunları biliyoruz. Çözmek için yetki istiyoruz" şeklinde konuştu.

"DATÇA'YI HAREKETLENDİRECEĞİZ"

Datça'yı denizden daha çok gelir elde eden bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Harmandar, "Datça'yı hareketlendireceğiz. Burası çok durağan bir ilçe. Burayı turizmle, tarımla hareketlendireceğiz. Dört bir yanı denizle çevrili Datça'yı denizden daha çok fazla gelir elde eden bir ilçe haline getireceğiz. Artık birçok konu Ankara'ya gitmeden, halkın isteği ve menfaatleri doğrultusunda çözüme kavuşacak. Datça'ya denizden karadan gerekirse havadan ulaşımı kolaylaştıracağız" dedi.

"GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZLERİNİN YANI SIRA BİLGİ EVLERİ"

30 Mart bir zaferin gününden çok halkımıza hizmet etmek için çalışmamızın bir miladı olacaktır diyen Harmandar, sözlerini şu şekilde sürdürdü,"Muğla'nın ve ilçelerinin halkın dertlerini sorunlarını çözecek yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bizde buna talibiz ve bunun için yollardayız. Kadınlarımızla gençlerimizle birlikte çalışıyoruz. Bizim için 30 Mart bir zaferin gününden çok halkımıza hizmet etmek için çalışmamızın bir miladı olacaktır. Datça'ya ve diğer ilçelerimize gençlik merkezleri, kültür merkezleri, çocuklarımız için bilgi evleri yapacağız" dedi.

"BU ZİYARETLER NE İLK NE DE SON OLACAK"

Datça'ya ve diğer ilçelere yapılan ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Harmandar, "Yaptığımız bu ziyaretler ne ilk ne de son olacak. Bundan sonra artık bir bütünüz. Hep burada olacağız. Her ilçede olacağız. Adaylığımızın Başbakanımızın açıklamasından sonra hem teşkilatlarımıza ziyaret edelim hem de halkımızın her kesimine ulaşıyoruz. Sorunları yerinde görmek, projelerimize son şeklini vermek için talepleri halkımızdan dinlemek için ziyaretlerimiz hep olacak. Yerinde her şeyi her sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

"BİZİM SEVDAMIZ MUĞLA BODRUM'DAN FETHİYE'YE KADAR"

Datça ve Muğla'nın 5 yılı heba olmasın diyen Harmandar, , "Muğla büyükşehir fırsatını hizmete dönüştürsün. Güneşten, rüzgârdan faydalanıp yenilebilir enerjiyi kullanacağız. Bizim sevdamız Muğla Bodrum'dan Fethiye'ye kadar. Zaman Hizmet zamanı. Muğla'da her şeyi değiştireceğiz. Muğla'nın kaderini hizmetle ülkeye örnek olan bir il olarak değiştireceğiz. Muğla'yı yeni baştan dizayn edeceğiz" dedi.

Reşadiye Mahallesi ziyaretinin ardından Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar ve beraberindekiler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret ederek okul müdürü ve öğrencilerle sohbet ettiler. Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü döneminde okullar ile yakından ilgilenen Prof.Dr. Mansur Harmandar burada oldukça sıcak karşılandı. Harmandar okulun öğrencileri ile yakından ilgilenirken bir sürede okulun bir öğrencisi ile masa tenisi oynadı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaretinin ardından Datça ilçe merkezinde esnaf ve kahvehane ziyaretleri gerçekleştirdi. Datça Kaymakamlığını ziyaret eden Prof.Dr. Mansur Harmandar bir süre ilçenin durumu ve sorunları hakkında Datça kaymakamı Hamdi Üncü 'den bilgi aldı. Datça Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Prof.Dr. Mansur Harmandar ve beraberindekiler Datça'ya yapımı devam eden Yat Limanı ve yat çekek yerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

3 gün sürecek olan Datça ilçesindeki seçim çalışmasının ilk gününü dolu dolu geçiren Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mansur Harmandar gördüğü ilgi ve alakadan oldukça memnun kalırken hafta sonunda da kent merkezi ve köylerde çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Harmandar: 'Bize Yetki Vermekten Korkmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement