HES Köyü Susuz Bıraktı İddiası - Son Dakika
Güncel

HES Köyü Susuz Bıraktı İddiası

HES Köyü Susuz Bıraktı İddiası

Gümüşdamla Köyü'nün İçme Suyu Şebekesinin HES Çalışmalarında Tahrip Olduğu İddia Edildi.

29.08.2010 18:45

Antalya'nın Akseki'nin Gümüşdamla Köyü'nde yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatı yüzünden köyün içme suyu şebekesinin borularının tahrip olmasından sonra köyde suların kesildiği iddia edildi.

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner de, hidroelektrik santrali inşaatı nedeniyle Gümüşdamla köyünün susuz kaldığı iddialarını incelemek üzere köye geldi. Bir haftadır köye su gitmemesinden dolayı köydeki meyve ve sebze bahçelerinin kuruduğunu belirten köylüler, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe vermelerine rağmen köylerinin hala susuz olduğunu söyledi. Proje kapsamında ormanın da tahrip edildiğini iddia eden köylüler, bunun için de Akseki Orman İşletmesi'ne de giderek dilekçe verdiklerini ve ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Köyün eski muhtarı Mehmet Demir, HES projesinin köye zarar verdiğini belirterek, dere yatağının kuruyacağını ve bu dere kenarında bulunan binlerce dönüm sulanır tarım ve sebze alanlarının artık kullanılmaz hale geleceğini savundu. İçme suyu şebekelerinin borularının da bu yüzden tahrip edildiğini öne süren Demir, "Köyün sudan yaşam hakkını elimizden aldılar. Evlerimizin etrafındaki yeşilliği dahi bize çok gördüler. Bahçelerimiz kurudu, nerelere müracaat ettiysek kimse gelip bizim derdimizi dinlemedi. Köylünün hakkına nasıl tecavüz edildiğini gelip görsünler" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner de, hidroelektrik santrali inşaatı nedeniyle Gümüşdamla köyünün susuz kaldığı iddialarını incelemek üzere köye geldi. Köylülerden durum hakkında bilgi alan Süner, ardından yaptığı açıklamada, Gümüşdamla'da yürütülen santral çalışmaları nedeniyle köyün susuz kaldığını, tarım alanlarının da bundan olumsuz etkilendiğini belirtti. "Gümüşdamla'da HES projesinin yapılması, tarımın son bulunması demektir" diyen Süner, HES çalışmaları sırasında köyün içme suyu altyapısına da zarar verildiğini öne sürdü. Süner, köyde bir haftadır içme suyu olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Doğanın dengesini bozmamak, insanların yaşamsal faaliyetlerini engellememek kaydıyla hidroelektrik santrallerinin ülke ekonomisine katkısı olan yararlı projeler olduğu reddedilemez. Fakat doğanın katledildiği ve insanların yaşamsal faaliyetlerini kısıtlayan HES projesine karşı olduğumuzu ve halkımızın yanında sonuna kadar yer alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HES Köyü Susuz Bıraktı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement