İdobus Mudanya'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İdobus Mudanya'da Tanıtıldı

İdobus Mudanya\'da Tanıtıldı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin 22 Mart'tan itibaren İstanbul Kabataş- Bursa Güzelyalı arasını deniz, buradan da Balıkesir, Manisa, İzmir'e karayolu taşımacılığını başlatacak olan İDOBÜS seferleri Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde düzenlenen...

17.03.2012 17:56

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin 22 Mart'tan itibaren İstanbul Kabataş- Bursa Güzelyalı arasını deniz, buradan da Balıkesir, Manisa, İzmir'e karayolu taşımacılığını başlatacak olan İDOBÜS seferleri Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Bursa Kent Konseyi ile Mudanya Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bursa'daki otobüs firmaları temsilcileri, Bursa Terminal esnafı ve vatandaşların ilgi gösterdiği toplantıya Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Mudanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Aktürk, İDO İş Geliştirme Direktörü Tolga Yardımcı, Mudanya Kent Konseyi Genel Sekreteri Zehranur Biricik ile çeşitli sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Toplantıyı yöneten Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala, İDO'nun 22 Mart'ta seferlere başlayacak İDOBÜS projesiyle ilgili ulaşım aktörlerinin ve halkın çeşitli endişeleri olduğunu belirtti. Güzelyalı iskelesinin İstanbul- Ege ve Akdeniz ulaşımındaki yerinin önemli olduğunu ifade eden Pala, bu toplantıyla kafalardaki soru işaretlerinin bir nebze kalkacağını söyledi.

DENİZDEN 4, KARADAN 8 OTOBÜS

İDO İş Geliştirme Direktörü Tolga Yardımcı, söz konusu projenin kombine taşımacılık projesi olduğuna belirtti. Saat 06.00'dan gece yarısına kadar İstanbul ile karşılıklı yapılacak olan 13 seferde, deniz ayağının 4 deniz otobüsü ile karayolu ayağının ise 8 otobüsle sağlanacağının kaydeden Yardımcı, şöyle dedi:

"İDO olarak bunu çağımızın getirdiği biz konsept proje olarak görüyoruz. Şu anda yapılacak her sefere bir otobüs tahsis edilecek. Yani 499 kişilik deniz otobüsünün her seferine 54 koltuklu otobüs verilecek. Halkımız, ilerleyen süreçte zaman ve konforu tercih etmeleri halinde bu pasta tabii ki büyüyecek. Dolayısıyla bu seferlerin artması diğer otobüs firmalarını da ortaya çıkaracak. Eğer, biz işin başında bu projeye endişelerle yaklaşırsak, bu bebeği ölü doğurmuş oluruz."

EGE'YE YOLCULUK SADECE İSTANBUL'DAN

Bu arada toplantıda internet üzerinden satışa sunulan İDOBÜS biletlerinin yasal olmadığını öne süren Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Nusret Ertürk'e de yanıt veren İDO İş Geliştirme Direktörü Yardımcı, İDOBÜS adının projenin adı olduğunu belirterek, tüzel kişiliğin İDO AŞ olduğunu söyledi. Kombine taşımacılıkta deniz için ayrı biletleme, kara taşımacılığı için ayrı biletlemenin yapıldığını hatırlatan Yardımcı, kendilerinin de İDO tüzel kişiliği adı altında deniz ulaşımı için bilet kestiklerini, internet üzerinden satılan İDOBÜS'ler için 'PNR' kodu verildiğini vurguladı.

Yardımcı ayrıca, Mudanya ya da Bursa'dan bir yolcunun doğrudan Balıkesir, Manisa ve İzmir'e İDOBÜS'lerle yolculuk yapabilmesinin imkansız olduğunu söyledi. Bu arada Bursa Terminal esnafından bazı kişiler de bu uygulamayla terminalde çalışan birçok insanın mağdur olacağını bunun önlenmesi için de yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını isterken Divan Başkanı Pala, "Bugün burada herkes sıkıntılarını anlattı, İDO ve Bursa Büyükşehir Belediye yetkilileri kayıt altına alınan istekler üzerinde çalışmalarını yapacaklarına ve kimseyi mağdur etmeyeceklerine inanıyorum" dedi.

"İSKELENİN ADI, MUDANYA-BURGAZ OLSUN"

Toplantıda söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, deniz ulaşımına aracılık eden Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'ndeki Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait feribot iskelesinin 'Bursa Mudanya Burgaz İskelesi' olarak değiştirilmesini istedi. - Bursa/ Mudanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdobus Mudanya'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement