İş Adamları Bosna Hersek'e Gidiyor - Son Dakika
Güncel

İş Adamları Bosna Hersek'e Gidiyor

İş Adamları Bosna Hersek\'e Gidiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

29.10.2011 08:42

Toplantıda, 16-21 Kasım tarihleri arasında Malatyalı iş adamlarının Bosna-Hersek'e yapacağı iş gezisi ile ilgili geniş bilgiler verildi.

Meclis Başkan Vekili Ahmet Gür'ün başkanlığında toplanan oda meclisinde gündem dışı iki konuşma yapıldı. 22. Dönem İstanbul Miletvekili Hüseyin Kansu, Bosna-Hersek ile ilgili detaylı bilgiler sunarak gezi öncesi, Bosna'nın ekonomisinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyük mesafe kat edeceğini ve Malatyalı iş adamlarının da buraya yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Osmaniye'de şehit olan iki polisin ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı dilediklerini belirterek, "PKK artık köşeye sıkışmıştır. Terör olayı artık sonlandırılacaktır. Bu onların son çırpınışıdır" ifadesini kullandı. Pazar günü Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri de rahmetle andığını belirten Öz sözlerini şöyle noktaladı,"Artık çürük binaların tamamen yıkılması gerekmektedir. Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda bu konuda çalışmalar başlatılmıştır. Malatya'da da en kısa zamanda çürük binalar tespit edilerek yıkılacak ve yerine Devlet uzun vadeye yayan imkanlarla vatandaşlarımızı ev sahibi yapacaktır"

YÜREĞİMİZ VAN'DA ATTI

Son olarak söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir, odanın faaliyetleri hakkında bilgiler sundu. Özdemir,"Van'da yaşanan depreme Malatya olarak da seyirci kaymadıklarını belirterek şunları söyledi,"Van'da yaşanan depremin hemen ardından oda olarak ilk etapta 400 koli gıda paketi gönderdik. Yine odamız üyelerinden Ilsan ve Alima Şirketi 1'er tır gıda paketi gönderdi. Yüreğimiz Van'daki depremzedeler ile attı."

İnönü Üniversitesi – sanayi işbirliğinin gelişmesi açısından büyük önem arz eden tekno kentede değinen Özdemir, Türkiye'de bulunan 43 teknokentten birinin Malatya'da kurulmasının sanayici için büyük önem arz ettiğini kaydetti. Özdemir, iş adamlarının Bosna-Hersek'e yapacağı gezi ile ilgili olarak da geniş bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Adamları Bosna Hersek'e Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement