İşadamı Sabri Ülker'in Adı Meslek Yüksek Okulunda da Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

İşadamı Sabri Ülker'in Adı Meslek Yüksek Okulunda da Yaşatılacak

İşadamı Sabri Ülker\'in Adı Meslek Yüksek Okulunda da Yaşatılacak

Türkiye'de eğitim alanında yaptığı yardımlarla adı yaşatılan merhum İşadamı Sabri Ülker adına Yıldız Holding tarafından Hendek ilçesinde yaptırılan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

18.02.2013 22:54

Türkiye'de eğitim alanında yaptığı yardımlarla adı yaşatılan merhum İşadamı Sabri Ülker adına Yıldız Holding tarafından Hendek ilçesinde yaptırılan Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

Temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Ayhan, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaymakam Mustafa Büyük, Kredi Yurtlar Genel Müdürü İbrahim Albayrak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Hendek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yüksel, ile kent protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Eğitim Fakültesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Hava soğuk ama yapılacak işi görünce içimiz ısındı. Hendek'te hızla gelişen eğitim yatırımlarının en güzel örneklerinden birini görecek. Tüm kurumlar eğitim yatırımlarının dışında diğer alanlarda da hizmetler yapacak, Hendek Belediyesi'nin de çok güzel hizmetleri vardır. Yeni eğitim yuvamız hayırlı olsun" dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise "Ülker grubu okulumuzun 3 milyon TL'sini karşılayacak, inşallah çıkmış olduğumuz bu yolda okulumuz hayırlı, uğurlu olsun. Okulumuzun sanayi belgesinde olması hem gençlerimiz hem de sanayicilerimiz için büyük önem arzediyor. İnşallah önümüzdeki dönemler Hendek'imiz daha iyi daha güzel yerlere gelecek" dedi.

Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Gıda ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen, ise sanayinin gelişiminin ancak çalışanların eğitim seviyesinin yükselmesi ile mümkün olacağına işaret etti.

Konuşmaların ardından temel atma töreni için protokol hep birlikte butona bastı.

Hendek Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan ve toplam 17.100 metrakare alan üzerine yapılacak olan Sakarya Üniversitesi Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksekokulu'nun yeni kampüsündeki toplam 5 bloğun her birisi 3'er katlı olup, 5113 metrekare tabana oturtulacak olan binalar 15.339 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. - Sakarya/ Hendek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Sabri Ülker'in Adı Meslek Yüksek Okulunda da Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement