IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD terör örgütünün Türkiye sınırına yakın bölgede kaçıracak batılı gazeteci aradığını yazdı.

29.11.2014 00:21  Güncelleme: 10:15

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD'in gazetecilere yönelik kaçırma faaliyetlerinin sınır bölgelerinin Türkiye'nin içine doğru kaydıracağını öne sürdü. Bir büyükelçilik çalışanının kendisine "Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz" dediğini aktardı.

İşte yazının ilgili bölümü;

Dün sabah Ankara'da bulunan, ve isminin verilmesini istemeyen bir Batı devleti büyükelçiliğinden telefon geldi. Hattaki diplomatın sesi endişeliydi. "Sınıra gitmeyi planlıyorsanız aman dikkat" dedi. "Suriye sınırından mı bahsediyordu?" "Evet" dedi. Ve ekledi: "Özellikle Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz." Gelen istihbarat raporlarında IŞİD'in kaçırma faaliyetlerini artık sınır ötesine yani Türkiye'nin içine kaydırmaya planladıkları belirtiliyor.

Benzer uyarılar epeydir kulağıma geliyordu. Ankara'da görüştüğüm hükümet yetkilileri birtakım organize çetelerin Hatay, Gaziantep ve Kilis'te bulunan yabancı yardım kuruluş personeline göz diktiğini, ve bir kaç defa güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kurtulduklarını anlattılar.

Gazeteciler ve yardım kuruluşlarında çalışan elemanlar, özellikle de Batılılar son derece cazip, çünkü örgütlere milyonlarca dolar kazandırıyorlar. Ancak Amerika ve İngiltere fidye ödemeyi reddediyor. Bu yüzden vatandaşları öldürülüyor.

ÖNERİLER

Uzmanın tavsiyesi: Suriye'ye gitmeyin. İlle de sınırdan haber yapacaksanız görüştüğünüz kişilere dikkat edin. Ve reklam gibi olacak ama ne yapalım. İ-Phone'unuz varsa "Find my friend" yani "arkadaşımı bul" app'ini yükleyin. 3G'li erişim olan bölgelerde son bulunduğunuz yer tespit edilebiliyor. Gerisi Allah'a kalmış. (Bir cevşen bulundurmakta da fayda var.)

IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Ülkücü: Işid pkk lışarı öldürmeye devam ediyor. Geri falan çekilmiyor. Bu algı hikayelerini bırakın 9 12 Yanıtla
    AZAD: NE KADAR HAYALCISINIZ KÖPEKLER 4 3
  • Raşkovn: Şerrefsiz işid Bunlara insan demek bile yanlış Raşkovn böyle pislikleri ..... 9 4 Yanıtla
  • .....: Bu mallar anlamadan dinlemeden kafa kesiyor gazeteci manyakmı gitsin 9 2 Yanıtla
  • Raşkovn: Yürekleri varsa israile gitsinler, yadı batılı ülkelere Zaten çoğu batılı ülkelerde dışlandıkları için işidin dolayısı ile yine batının kucağına düştüler Bu işidin içindeki itlerin çoğuda türkiye yada türkiy ülkelerden 7 2 Yanıtla
  • YILMAZ KARADENİZ: ŞU YORUMLARA BAK BUNLARIN ALAYI YAVŞAK 5 2 Yanıtla
  • kara murat: KUŞEYE SIKIŞDILAR KOPEKLER 5 1 Yanıtla
  • ali hamamcı: Amberin Zaman lütfen sen uzak dur oralardan, sana bisey olursa üzülürüm.! Kalbinin güzelligi yüzüne yansiyor...! 1 1 Yanıtla

Advertisement