Isparta'da 176 Kişi Farklı Partilere Çifte Üye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Isparta'da 176 Kişi Farklı Partilere Çifte Üye Çıktı

Isparta\'da 176 Kişi Farklı Partilere Çifte Üye Çıktı

Isparta'da, aralarında CHP'li belediye meclis üyesinin de bulunduğu 176 kişinin, CHP'nin yanında başka partilere de üye olduğu tespit edildi.

22.11.2012 13:05

Isparta'da, aralarında CHP'li belediye meclis üyesinin de bulunduğu 176 kişinin, CHP'nin yanında başka partilere de üye olduğu tespit edildi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi partilerin kütüğünü tuttuğunu, partilere olan üyelikleri, yasadışı faaliyetleri incelediğini anlattı.

Şenol, yapılan incelemeler sonunda Isparta'da CHP'nin il ve merkez ilçe örgütüne üye 176 kişinin, başka partilere de üye olduğunun tespit edildiğini, bu kişilerin üyeliklerinin düşürüldüğünü kaydetti.

Çifte üyeliğin, partiden istifa eden kişinin üyeliğinin silinmemesinden kaynaklandığını belirten Şenol, "Bir parti kendisinden istifa eden kişiyi, parti genel merkezine bildirmek zorundadır. Parti genel merkezi de bu durumu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmelidir. Ancak partilerin çoğunluğu bu duyarlılığını göstermez. Bu durum Isparta'da çifte üyeliklere neden oldu" dedi.

Türkiye genelinde çifte üye sayısının 57 bin civarında olduğunu öne süren Vedat Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kişilerin yüzde 90'ı AK Parti ve CHP'ye üyedir. Isparta'da ise bu sayı 176'dır. 161 kişi AK Parti ve CHP aynı anda üye olmuştur. Çifte üyelikleri bulunan kişilerden 15'i ise CHP'nin yanında Demokrat Parti, Genç Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye. Çifte üye olanlar arasında CHP İl Başkanlığı'nda aktif olarak görev yapan yöneticiler de bulunuyor. Bu kişilerden biri Yalvaç Belediyesi'ndeki CHP'li meclis üyesidir."

Muhabir: Murat Yolcu/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta'da 176 Kişi Farklı Partilere Çifte Üye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement