İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi

09.12.2013 18:04

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 83'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada Kürtçe tercüman aracılığıyla savunmasını yapan tutuklu sanık Ali Edebali, davanın siyasi olduğunu ve Kürtler üzerinde siyasi etki bırakmak amacı taşıdığını iddia etti.

Edebali, adaletin tecelli edeceğini umut ettiğini söyleyerek, "Ülkesini ve vatanını savunmanın bedeli cezaevinde tutulmaksa, bugüne kadar geçirdiğim hayata yazık. Binlerce insan KCK davalarında yargılanıyor. Siyasi güce sahip olanlar, yargı önünde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu güçler, kendilerinin de birgün demokrasiye ihtiyaçları olacaklarını bilsinler" dedi.

"KCK" üyesi olmakla suçlandığını ifade eden Edebali, "Benim illegal herhangi bir faaliyetim olmamıştır. Hukuksuz sebeplerle tutuklandım ve iki yılı aşkındır da tutuklu bulunuyorum. Ancak bu tutukluluğumu hangi hukuki gerekçeye dayandırıyorlar hala anlamış değilim. Benim suçum, barışı savunmak, gençlerin ölümlerinin engellenmesini, halklar arasındaki bağlılığın güçlendirilmesini ve demokratik bir sistem istemektir" diye konuştu.

Anadilde savunma yapılabilmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Edebali, anadilde savunmaların para karşılığı yapılıyor olmasının ise "skandal" olduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, davanın yakalamalı sanığı Ergin Çelik'in Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir başka dava ile dosyasının birleştirildiğini ve davanın sanık sayısının 204'e düştüğünü söyledi.

Bir kısım sanıkların savunmalarının alınmasının ardından, duruşma yarına ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement