İsviçre Basını: Türkiye'deki Gerginlik Nereye Kadar Gidecek? - Son Dakika
Güncel

İsviçre Basını: Türkiye'deki Gerginlik Nereye Kadar Gidecek?

İsviçre Basını: Türkiye\'deki Gerginlik Nereye Kadar Gidecek?

İsviçre basını Türkiye de yaşanan son terör olaylarına geniş yer verirken, bu gerginliğin nereye kadar devam edeceğini sorguluyor ve Türkiye'deki durumu endişe verici olarak nitelendiriyor.

11.08.2015 13:43

İsviçre basını Türkiye de yaşanan son terör olaylarına geniş yer verirken, bu gerginliğin nereye kadar devam edeceğini sorguluyor ve Türkiye'deki durumu endişe verici olarak nitelendiriyor.

İsviçre'nin önde gelen basın organlarının bugünkü sayılarında konu ile ilgili haberler ise şöyle:

Le Matin gazetesi "Türk savaş uçakları, PKK sığınaklarını bombalıyor" başlığı ile verdiği haberde Pazartesi günü polis ve askerlerin şehit düştüğü günün ertesi sabahı Türk Hava Kuvvetleri'nin, PKK sığınaklarını bombalamaya başladığını ifade etti. Bu çerçevede 17 hedefin bombalandığı belirtilirken, önceki gün DHKP-C militanlarının İstanbul'da bulunan Amerikan Konsolosluğu'na saldırdıkları da haberde yer aldı. Ayrıca haberde TSK'nın 24 Temmuz'da aldığı bir kararla Suriye'deki PKK ve IŞID üstlerini bombalayarak buradaki yapılanmanın büyük bir bölümünün etkisiz hale getirildiği bilgisi de yer aldı.

Tribüne de Geneve gazetesi; "Türk savaş uçakları PKK'yı bombalıyor" başlığı ile verdiği haberde, "Türkiye'den PKK'ya sert yanıt" ifadesini kullandı. Haberde : "Pazartesi günü PKK'nın; İstanbul, Şırnak gibi şehirlerde polis ve askere karşı giriştiği eylemlere TSK'dan sert bir yanıt geldi ve Suriye'deki Türk hududuna yakın olan PKK mevziilerini bombalandı" ifadeleri kullanıldı.

Blick gazetesi; "Türkiye PKK'ya parmağını sert bir biçimde sallıyor" başlığını kullandığı haberde : "Türk Silahlı Kuvvetleri, Pazartesi olaylarından sonra PKK menzillerini bombaladı ve bombalamaya da devam ediyor. 'Silahlar sussun' sözünün artık rafa kalktığı açıkça görülüyor. Bu gerginliğin nereye kadar gideceği dünya kamuoyu tarafından merak ediliyor" diye yazdı. - Cenevre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsviçre Basını: Türkiye'deki Gerginlik Nereye Kadar Gidecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement