İzmir - Ekgliseli Anıl İsyan Marşıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İzmir - Ekgliseli Anıl İsyan Marşıyla Uğurlandı

İzmir - Ekgliseli Anıl İsyan Marşıyla Uğurlandı

İzmir de Otomatik Kapının Sıkıştırması Sonucu Yaralandıktan Sonra Hayatını Kaybeden 17 Yaşındaki Anıl Ailesinin ve Arkadaşlarının Omuzlarında Son Yolculuğuna Uğurlandı

04.06.2010 23:47

İzmir de otomatik kapının sıkıştırması sonucu yaralandıktan sonra hayatını kaybeden 17 yaşındakİ Anıl ailesinin ve arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR'in Bornova ilçesindeki Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde otomotik kapının sıkıştırması sonucu yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki Anıl Erdem, ailesinin ve arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Okul yönetiminin gönderdiği çelengi parçalayan ve törene katılmak için gelen Okul Müdürü Hüseyin Toptaş'ı protesto ederek ayrılmasına neden olan Anıl'ın öğrenci arkadaşları, taraftarı olduğu Göztepe için söylenen isyan marşını bu kez onun için seslendirdi.

Dün (perşembe) saat 10.30 sıralarında, Atatürk Mahallesi'ndeki Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana gelen olayda, tenefüste bilinmeyen bir nedenle dışarıya çıkan 3. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Anıl Erdem, kapanmakta olan otomatik demir kapının aralığından içeri girmek isterken kapı ile duvar arasına sıkışmıştı. Yaklaşık 1 metre 75 santimetre yükseklikte kapının arasına başıda sıkıştığı için ağır yaralanan Anıl Erdem, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, hayatını kaybetmişti.

ARKADAŞLARININ SÜT ANIL'I

Anıl Erdem'in bugün (cuma) okulda toplanan arkadaşları, olayda okul yönetiminin ihmali olduğunu söyleyerek yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 öğrenci, iki kilometre uzaklıktaki Anıl'ın evine kadar yürüdü. Öğrenciler sık sık, ''Anıl ölmedi, kalbimizde yaşıyor', ''Sorumlulardan hesap sorulsun' diye bağırdı. Arkadaşlarının ölümü nedeniyle siyah tişört ya da gömlek giyen öğrenciler, Anıl Erdem'in, tşörtüne ve Göztepe atkısı sarılı resmine sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada bazı arkadaşları da kimseyle kavga etmeyen, sakin ve sessizliğiyle bilinen Anıl'a ''Süt' lakabını taktıklarını ve böyle seslendiklerini söyledi.

ACILI BABANIN TESELLİSİ

Sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside kafa taravması ve beyin kanaması sonucunu hayatını kaybettiği belirlenen Anıl Erdem'in cenazesi, yakınlarınca alınarak Bornova Merkez Cami'ne götürüldü. Eşi Ayşe Erdem ve kızı Zeynep Erdem'le geldiği camide oğlu Anıl'ın tabutunun başında taziyeleri kabul eden baba Doğan Erdem, gözyaşı döken öğrencileri, ''Ağlamayın, Anıl asla ağlamazını istemezdi' diyerek teselli etmeye çalıştı. Anıl'ın tabutunun başında bekleyen öğrenci arkadaşları da üzerinde ''Kalbimizdesin' yazılı küçük resimlerini tabatunun üzerine bıraktı.

Okul yönetiminin gönderdiği çelengi parçalayan, camiye gelen Okul Müdürü Hüseyin Toptaş'ı da protesto ederek törene katılmasını engelleyen öğrenciler arasında yaşanan küçük tartışmayı ise, yine Anıl'ın babası Doğan Erdem araya girerek yatıştırdı.

ARKADAŞLARINDAN İSYAN MARŞI

Cenaze öncesinde Anıl Erdem'in arkadaşları, fanatik taraftarı olduğu Göztepe için söyleyen isyan marşını ''Yıllar yılı hiç] bıkmadın, büyükbir aşkla bağlandın. Yeri geldi sabahladın, bütün ömrünü harcadın. Şimdi söyle nerdesin sen? Olur mu bırakıp gitmek? Keşke çıkıp şaka desen, ne olurdu Anıl Erdem. Anıl'ı takip ettin düştün uzun yollara. Biz seninle giderdik ucunda ölüm olsa. Beyefendi, delikanlı gelmez ki hiç benzeri. Sen armanı bırakmadın 17 yıldan beri. Şerefsiz kör kapıya göğüs gersek hepimiz. Acı çekmek önemliyse erdemlikse Anıl olduk hepimiz' diye Anıl için uyarlıyarak söyledi.

Bu arada cami yanında açıklama yapan öğrencilerden Merve Pınar ise, okula Hollandalı konuklar geleceği için yapılan tadilat duyarlılığının, kapının azılanmasında gösterilmediğini, ayrıca heryıl güvenlik görevlisinin okulun son haftalarında sözleşmesi uzatılmayarak okula gelmemesinin sağlandığını söyledi.

Aileye tayizelerini bildiren Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise okuldan talep gelmesi halinde kapıyı onarabileceklerini dile getirdi.

OMUZLARDA TAŞINDI

Öğle vakti kılınan namazın ardından Anıl Erdem, bir süre arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra götürüldüğü yeni Bornova mezarlığı'nda gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Ekgliseli Anıl İsyan Marşıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement