İzmir'in Expo Sunumunu CHP'li Vekil Şafak Pavey Yapacak - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Expo Sunumunu CHP'li Vekil Şafak Pavey Yapacak

İzmir\'in Expo Sunumunu CHP\'li Vekil Şafak Pavey Yapacak

Expo 2020'yi düzenlemeye talip olan İzmir'in sunumu için Yazar Elif Şafak'ın adı konuşulurken, 22 Kasım Perşembe günü Paris'te İzmir'i tanıtacak isim sürpriz bir şekilde CHP İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Engelliler...

12.11.2012 18:51

Expo 2020'yi düzenlemeye talip olan İzmir'in sunumu için Yazar Elif Şafak'ın adı konuşulurken, 22 Kasım Perşembe günü Paris'te İzmir'i tanıtacak isim sürpriz bir şekilde CHP İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey oldu.

Dünyanın en büyük fuarlarından olan EXPO 2020 için yapılacak seçime aylar kala Uluslararası Sergiler Bürosu'nun Paris'te 22 Kasım'da yapacağı Genel Kurul'da İzmir sunumu CHP İstanbul Milletvekili ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey'in yapacağı öğrenildi. EXPO Yürütme Komitesi'nin İTO İş Merkezi'ndeki EXPO Ofisi'nde yaptığı toplantı sonrasında soruları yanıtlayan Yürütme Komitesi Başkanı ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, Paris'teki sunumu Elif Şafak'ın değil Şafak Pavey'in yapacağını söyledi. Sunucunun yine Defne Samyeli olacağını kaydeden Kıraç, "21 Kasım günü İzmir heyeti olarak Paris'e gidiyoruz. Heyete Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başkanlık yapacak. İnşallah başarılı bir sunum yapacağız. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan da EXPO temamız sağlık olduğu için bizi desteklediği mesajını iletti. Bu desteğe memnun olduk. Onu da hazırlık dosyamıza koyduk" dedi.

Adaylık dosyasının da hazır olduğunu söyleyen Kıraç, destek alınması gereken bütün birimlerin yazılı desteklerinin de dosyaya konduğunu sözlerine ekledi.

--------KUTU-------

ŞAFAK PAVEY KİMDİR? - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'in Expo Sunumunu CHP'li Vekil Şafak Pavey Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement