Japonya Büyükelçiliği'nde İşbirliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Japonya Büyükelçiliği'nde İşbirliği Toplantısı

Japonya Büyükelçiliği\'nde İşbirliği Toplantısı

BAKA, Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşar Shinji Hirai ve yetkililerle biraraya geldi.

27.09.2012 14:40

Ankara Büyükelçiliği'ndeki toplantıda, BAKA'nın Japonya'daki çalışmaları, başta Gül Turizmi olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi'nin kültür turizmi potansiyeli, iş ve yatırım fırsatları ile ilgili bilgilendirme yapılan toplantıda, başarıyla gerçekleştirilen Körfez Ülkeleri ile Hintli işadamlarına yönelik eşleştirme programlarının benzerinin Japon işadamlarıyla yapılması ele alındı. Antalya, Isparta ve Burdur işadamları ile Japon işadamlarının buluşacağı zirve hazırlığı için Ekonomi Müsteşarı, ilk fırsatta Japonya Büyükelçisi ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceğini belirtti.

Görevleri arasında "bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak" bulunan BAKA, Ankara Japonya Büyükelçiliği'nde yetkililerle biraraya geldi. BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Shinji Hirai, Ekonomi Müsteşar Yardımcısı Hirofumi Shimada, Büyükelçi Danışmanı Dr. Sawako Kanai, Ekonomi Müsteşarı Danışmanı Sinem Armağan ve Ekonomi Müsteşarı Asistanı Ceyhun Baltacı toplantı gerçekleştirdi.

İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI ZİRVESİ PLANI

BAKA'nın Japonya'da yaptığı çalışmalar hakkında Ekonomi Müsteşarına bilgi veren Mehmet Pehlivan, başta Gül Turizmi olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi'nin kültür turizmi bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Bölgenin iş ve yatırım fırsatları hakkında da bilgiler veren Pehlivan, BAKA'nın başarıyla gerçekleştirdiği 2011'deki Körfez Ülkeleri ile 2012 başındaki Hintli işadamlarına yönelik eşleştirme programlarını hatırlatarak; Japon işadamlarına yönelik benzer program planlandığı ve bu konuda Japonya Ekonomi Müsteşarlığı'nın katkılarının beklendiğini belirtti.

Japonya Büyükelçisi ve Ekonomi Müsteşarı'nın bölgemizdeki iş ve yatırım fırsatlarının yerinde incelenmesi amacıyla bölgemize davet edildiği toplantıda; Japon işadamlarından gelecek her türlü iş ve yatırım konularından BAKA'nın ücretsiz olarak danışmanlık verileceği kaydedildi.

BAKA'nın yapısı, görevleri ve faaliyetleri ile iş ve yatırım fırsatları konusundaki bilgilendirme ile Batı Akdeniz Bölgesi'nin iş ve yatırım fırsatlarını yerinde incelemek üzere yapılan davete teşekkür eden Ekonomi Müsteşarı Hirai, Antalya, Isparta ile Burdur'u görme şansı olmadığını ve ilk fırsatta Japonya Büyükelçisi ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceğini belirtti. BAKA'nın Japon işadamlarına yönelik programının da başarılı olacağına inandığını kaydeden Müsteşar Hirai, böyle bir organizasyon için Japonya Büyükelçiliği olarak her türlü desteğin sağlanacağını, ikili ekonomik ilişkilerin artırılması gerektiğini ve bunun için uygun dönemde olduklarını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Japonya Büyükelçiliği'nde İşbirliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement