Kanadı Kırık Yavru Kartala Şefkat Eli - Son Dakika
Güncel

Kanadı Kırık Yavru Kartala Şefkat Eli

Kanadı Kırık Yavru Kartala Şefkat Eli

Denizli'de ormanlık alanda vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan yavru kartal, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde tedaviye alındı.

13.09.2015 15:07

Denizli'de ormanlık alanda vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan yavru kartal, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde tedaviye alındı. Kırılan kanadı alçıya alınıp, ilaçla tedavisine başlan yavru kartala 'Fırtına adı verildi. Yavru kartalın iyileşmesi halinde 15 gün sonra doğaya salınacağı bildirildi.

Gümüşler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bir hafta önce vatandaşlar yaralı bir yavru kartal buldu. Kanadından yaralı olduğu belirlenen ve uçamayan kartal yavrusu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirildi. Avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen kartal yavrusunun ilk muayenesinde kanadının kırık olduğu belirlendi. Poliklinik çalışanlarının 'Fırtına' adını verdiği yavrunun kanadı alçıya alındı. Ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi süren yavru kartal, iyileşmesi halinde 15 gün sonra doğal ortamına salınacak.

Sokak Hayvanları Kliniği veteriner hekimi Emine Dangal, yaralı kartal yavrusunun bir hafta önce kendilerine getirildiğini belirterek şöyle dedi:

"Bize getirildiğinde kanatlarında saçmadan oluşan yara ve kırık vardı. Kanadı kırıldığı için uçamıyordu. Gerekli tedavilerini yaptık. Ayrıca uçma egzersizleri de yaptırıyoruz. tedavisi biraz daha devam edecek. Daha sonra özgürlüğüne kavuşacak." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanadı Kırık Yavru Kartala Şefkat Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement