Kangal Köpeği, 20 Yavru Doğurdu - Son Dakika
Güncel

Kangal Köpeği, 20 Yavru Doğurdu

Kangal Köpeği, 20 Yavru Doğurdu

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde Ercan Temel'e ait Kangal cinsi köpeği, bir batında 20 yavru dünyaya getirdi.

09.06.2013 19:17

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde Ercan Temel'e ait Kangal cinsi köpeği, bir batında 20 yavru dünyaya getirdi. Temel, yavrulardan 5'inin öldüğünü söyleyerek, "Herhalde bu bir rekordur" dedi.

Hisarcık'taki bir barit cevheri fabrikasında genel müdür olarak görev yapan Ercan Temel'in 'Sibel' adını verdiği 3 yaşındaki Kangal köpeği, 'Aslan' adındaki erkek Kangal köpeği ile çiftleşmesinin ardından 20 yavru doğurdu. Ercan Temel, 20 yavru Kangal köpeğinden 5'inin öldüğünü belirten Temel şöyle konuştu:

"Köpeğimin 20 yavru dünyaya getirmesi beni de şaşırttı. Doğurduğu yavrularından 5'i ölürken, 15 yavru halen sağ. Ancak 6 hafta boyunca anne sütü emmek zorunda olan 15 yavruyu nasıl besleyeceğimi bilmiyorum. Yavruların bir kısmını kendimiz biberonla besleyerek yaşatmaya çalışacağız. Fabrika bahçesindeki kulübede yeni doğan yavru Kangal köpekleri fabrikamızda çalışan işçilerin de ilgi odağı oldu."

Köpeğinin bir batında 20 yavru dünyaya getirmesinin bir dünya rekoru olduğunu söyleyen Ercan Temel, "Yaptığım araştırmaya göre 9 yıl önce Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir Kangal 19 yavru doğurmuş. Bu yavrulardan sadece 7'si yaşamış. Benim Kangal köpeğim 20 yavru doğurduğuna göre bu bir dünya rekoru" dedi. - Kütahya/ Hisarcık

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kangal Köpeği, 20 Yavru Doğurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement