Karnelerini Alıp, Uçurtma Uçurdular - Son Dakika
Güncel

Karnelerini Alıp, Uçurtma Uçurdular

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 599 bin 257 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

09.06.2017 19:50

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 599 bin 257 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Van'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılını tamamlayan 312 bin öğrenci, karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine, başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Öğrencilerin sınavlarda başarı ortalamasını yükselttiğini vurgulayan Kırekin, "Öğrencilerimiz bu yıl büyük çabalar sarf ederek emeklerinin karşılığını aldı. Okullarımızda önceki yıllara göre başarı oranında büyük bir artış gerçekleşti. Yıl boyunca bir çok alanda başarılar elde ettik." dedi.

Rekabet Kurumu İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrencilere bisiklet ve bilgisayar hediye etti.

Öğrencilere karnelerini vererek, iyi bir tatil geçirmelerini dileyen Yavuzer, eğitim ve öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Öğrencilerin yaz döneminde sportif faaliyetlerde bulunması gerektiğini hatırlatan Yavuzer, şöyle konuştu:

"Karne heyecanını öğrencilerle beraber velileri de yaşadı. Karne, öğrencilerin bir yıllık başarı ve performansının belgesidir. Hiçbir belge geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan daha değerli değildir. Öğrencilerime, tatili Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüklerince açılan etkinlik ve sportif faaliyetlere katılarak hoşça vakit geçirmelerini tavsiye ediyorum."

Karnelerini alıp, uçurtma uçurdular

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Van Gençlik Merkezi ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Tuşba ilçesine bağlı Çolpan ve Çakırbey mahallelerindeki öğrencilere karne hediyesi olarak uçurtma dağıttı.

Öğrenciler, karne sevincinin yanında aldıkları uçurtmaları uçurarak gönüllerince eğlendi.

Kulüp yöneticisi İnan Bozkayar, yaptığı açıklamada, karne sevinci yaşayan öğrencilerle güzel bir gün geçirmek istediklerini söyledi.

Bozkayar, şöyle konuştu:

"Eğitim öğretim yılı başladığı gibi köylerimize gidip kardeşlerimizin ihtiyacı olan kırtasiye, giyim gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu köylerimize de bu amaçla daha önce gelmiştik. Kardeşlerimize etkinlik sözümüz vardı. Bugün bunu gerçekleştirdik. Karne hediyesi olarak uçurtmaları verdik ve birlikte uçurduk. Onların yüzündeki gülümseme bizi de mutlu etti. Belki onlar karneleriyle mutlu. Ama biz de onların gülüşleriyle mutluyuz."

Öğrenciler de kendilerini karne günü yalnız bırakmayan kulüp üyelerine teşekkür etti.

Karnelerini Alıp, Uçurtma Uçurdular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karnelerini Alıp, Uçurtma Uçurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement