Kayseri Mhp?den Cuma Sorası Bin Kişilik Aşure İkramı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Mhp?den Cuma Sorası Bin Kişilik Aşure İkramı

Kayseri Mhp?den Cuma Sorası Bin Kişilik Aşure İkramı

MHP'den Cuma sorası bin kişilik aşure ikramı Kayseri'de Ülkü Ocakları tarafından Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi.

23.10.2015 17:45

MHP'den Cuma sorası bin kişilik aşure ikramı

Kayseri'de Ülkü Ocakları tarafından Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram edildi. Uzun kuyrukların oluştuğu Muharrem ayı etkinliğinde bin kişilik aşure kısa sürede bitti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma namazı sonrası stant kuran Ülkü Ocakları üyeleri, vatandaşlara aşure ikram etti. Etkinliğe MHP Kayseri Milletvekili adayları; Yusuf Halaçoğlu, Mehmet Özmen, Kamil Karamete ve Erkan Avcı da katıldı. Vekil adayları, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Aytaç Gezici ile birlikte kepçelerle vatandaşa aşure ikramında bulunurken, aşurenin yer aldığı kazan önünde de uzun kuyruklar oluştu. Bin kişilik olarak hazırlanan aşure kısa sürede biterken, etkinlikle ilgili bilgi veren Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Aytaç Gezici, bugün Kerbela'da yaşanan büyük acının 1376'ıncı yılı olduğunu söyledi. Gezici, 'Bugün sünnisi, alevisi, şiası bütün Müslümanları birleştiren hüzün günü. Kerbela hüzün ve bela yeridir. Bu hüzün ve bela yerine Emevi halifesi Yezidin zulmüne isyan ederek gelen Hz. Hüseyin'in şehadet şerbetini içtiği yerdir Kerbela. Zalimlere boyun eğmeyen Hz. Hüseyin arkasında Cuma namaz kılan Yezidin askerleri tarafından yine böyle bir Cuma günü şehit edilmiştir. Bugünü yad etmek için paylaşılan aşure birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, bolluk ve bereketin simgesidir. En önemlisi de zalimin adı halife de olsa zulme boyun eğmemenin sembolik günüdür" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Mhp?den Cuma Sorası Bin Kişilik Aşure İkramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement