Kazlıçeşme'de Darbelere Hayır Mısır'a Destek Mitingi - Son Dakika
Güncel

Kazlıçeşme'de Darbelere Hayır Mısır'a Destek Mitingi

Kazlıçeşme\'de Darbelere Hayır Mısır\'a Destek Mitingi

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek Mitingi'ne binlerce vatandaş katıldı."

14.07.2013 23:57

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek Mitingi'ne binlerce vatandaş katıldı. Saat 18.00'de başlayan mitinge katılan vatandaşlar, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden alınmasını protesto etti. Bazı vatandaşlar miting başlamadan önce miting alanının girişinde ikindi namazı kıldı. Vatandaşların namaz kılabilmesi için miting görevlileri göstericilere seccade olarak kullanacakları kağıtları dağıttı. Eyleme katılan bazı vatandaşlar, Mısır'daki askeri darbeyi protesto etmek için geldiklerini ve Mursi'ye her zaman destek vereceklerini söyledi.

"MEŞRU OLARAK CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA BULUNAN MURSİ KARDEŞİMİZ DEVRİLDİ"

Türk ve Mısır bayraklarının açıldığı mitingde ilahiler okundu. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Mursi küresel güçlere, ABD'ye, Avrupa Birliği'ne, İsrail'e teslim olmadığı için bu hareketleri yaptılar. Bu darbeyi yaptılar" dedi. Mitinge katılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Sekreteri İbrahim Münir de yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde meşru seçilmiş tarihin ilk Cumhurbaşkanı Prof. Muhammed Mursi'ye karşı batıların desteğiyle, işbirlikçiler tarafından bir devrim gerçekleşti. Bu devrim sonucunda tarihinde ilk defa meşru olarak Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Mursi kardeşimiz görevinden azledildi, devrildi. Elbette ki bu hainliği yapanlar tek başlarına değil, dışardan talimat aldıkları kimselerden işbirliği yaparak bu cüretle bulunarak bu devrimi gerçekleştirdiler" diyerek darbeyi eleştirdi.

"BATININ GERÇEKTE DEMOKRASİ GİBİ BİR DERDİ YOKTUR"

"Mursi'nin gönlü bu meydandadır" diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Mısır'daki darbeyi diğer olaylardan, bağımsız olarak ele almak doğru değildir. Mısır'daki darbenin, 28 Şubat Darbesi'yle bir ilgisi vardır. 28 Şubat Darbesi'nin de 27 Mayıs 1960 Darbesi'yle ilgisi vardır. 27 Mayıs Darbesi'nin de İslam birliğinin paramparça edilmesiyle, Hilafetin kaldırılmasıyla, İslam aleminin batının küresel emeryalizmin kontrolüne girmesiyle elbette bir bağlantısı vardır. Tek çare kardeşlerin biraraya gelmesidir. Müslümanların biraraya gelmesidir. Müslümanlar kardeştirler"dedi. "Batının gerçekte demokrasi gibi bir derdi yoktur" diyen Kamalak, "Onların tek amacı mazlum milletleri, islam alemini sömürmektir. Çünü dünyanın en zengin maden yatakları islam alemindedir. Dünyanın en zengin petrol yatakları islam alemindedir. Dünyanın en genç ve en dinamik nüfusu da islam alemindedir. Bu durumu bilen sömürgeci kürsel emperyalizm ve ırkçı siyonizm islam alemini birbirine düşürmek için sürekli olarak fitne tohumları saçmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞLERİMİZİN ÜZERİNE MERMİ YAĞDIRAN KATİLLERİ KINIYORUZ"

Mısırlıların özgür iradesine saygı göstermeyenleri kınadığını söyleyen Kamalak, "Orada namaz kılan masum kardeşlerimizin üzerine mermi yağdıran katilleri tüm kalbimizle kınıyoruz. Merhum Menderes sandıktan çıkmamış mıydı? Milli iradeyle işbaşına gelmemiş miydi? 10 yıl bu ülkenin Türkiye'mizin başbakanlığını yapmamış mıydı? Yapmıştı. Ama batıya, Amerika'ya diyordu ki 'Demek ki bizim yeni dostlar edinmeye ihtiyacımız var' diyordu. Rusya'yı işaret ediyordu. 1960 yılının Temmuz ayında büyük bir heyetle Rusya'yı ziyaret edecekti ama küresel emeryalizm bu ülkenin öz evlatlarını silahlı güçlerini bir kukla gibi kullanma suretiyle merhum Menderes'in yolunu kesti. Neticede ipe gönderdi. Peki yerine kimi getirdi. Batı değerlerini Türkiye'ye olduğu gibi aktaran, belli bir düşüncenin temsilcisini. Hadise bu. Mursi'yi devirenler yerine kimi getirdi, batıya kul köle olan birisini. Fazla değil bir gün önce halkın seçtiği müslüman Cumhurbaşkanı görevinin başındayken, bakıyorsun ertesi gün tankla, tüfekle, topla o yerinden indiriliyor ve yerine gayri meşru biçimde darbeyle bir gayri müslim Cumhurbaşkanı ilan ediliyordu. Bu kabul edilemez bir durumdur" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar Kazlıçeşme Meydanı'nda oruçlarını açtı, akşam namazı hep birlikte kıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazlıçeşme'de Darbelere Hayır Mısır'a Destek Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement