Keskin: Birlikte Demokrasi İçinde Yaşamanın Formülünü Üretmek Zorundayız - Son Dakika
Güncel

Keskin: Birlikte Demokrasi İçinde Yaşamanın Formülünü Üretmek Zorundayız

Keskin: Birlikte Demokrasi İçinde Yaşamanın Formülünü Üretmek Zorundayız

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin de aralarında bulunduğu 57 ilin örgütlü olduğu Anadolu Birliği Derneği üyeleri ile pazar kahvaltısı yaptı.

03.02.2013 13:10

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin de aralarında bulunduğu 57 ilin örgütlü olduğu Anadolu Birliği Derneği üyeleri ile pazar kahvaltısı yaptı. Dernekte düzenlenen kahvaltıda barış ve kardeşlik mesajları veren Keskin, CHP İzmir Milletvekilli Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözleriyle gerilen ortamda çoğunluğu Kürt kökenli olan üyelerle, "Herkesin eşit haklara sahip insanlar olduğunu kabul ederek, birlikte demokrasi içinde yaşamanın formülünü üretmek zorundayız" dedi.

CHP İzmir Milletvekilli Birgül Ayman Güler'in Meclis'te yaptığı konuşmada "Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözlerine, Anadolu Birliği Derneği de tepki göstermeye hazırlanıyordu. Üyelerinin büyük bölümü Doğu ve Güneydoğulu olan dernek, Güler'i ve CHP'yi kınayan sert bir açıklama hazırladı. CHP'li milletvekilleri ve Kürt kökenli parti üyeleri devreye girerek Anadolu Birliği Derneği'nin bu açıklama yapmasını engelledi.

Hafta sonu İzmir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Dernek üyeleriyle kahvaltı yapmak istedi. Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koç Ali Al ve 30 üyenin katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda konuşan Keskin, şiddetin olduğu yerde akıl ve mantığın işlemeyeceğini belirtti. Şiddetin yönlendirdiği toplumlarda bazı olumsuzlukların yaşandığına dikkat çeken Adnan Keskin, "Zaman zaman bazı küçük açıklamalar bile gerilimlere neden oluyor. İnsanlar, Cumhuriyeti kurarken yaşadıkları güzellikleri bazen unutarak birbirlerine farklı odaklardan bakıyorlar" dedi.

Türkiye'nin, ideolojik boyutlu saldırının hedefi haline geldiğini kaydeden Keskin, "Yurttaşlık kavramını içselleştiremediğimiz için bu sorunları yaşıyoruz. Anadolu'da binlerce yıldır yaşayanlar, insanların etnisitesiyle ilgilenmesini cumhuriyetin ilgi odağı olmaktan çıkarmışlar. Yurttaşlık kavramını almışlar. Daha sonraki siyaset adamları, cumhuriyetin güzelliklerini ve toplumu mutlu etme hedeflerini sağlıklı yansıtamadığı için, cumhuriyetin insanlara kazandırdığı kurum ve kuralların insanlara verdiği iyilik ve güzellikleri paylaşmaktan mahrum kalınmıştır. En küçük bir açıklamada birbirlerinize farkı odaklardan bakarak birbirimizi incitiyoruz" dedi.

Adnan Keskin, farklılıkların, çoğulculuğun mozaik ve zenginlik olarak görülmesi, kimsenin başkalarının ırkı ve inancı ile ilgilenmeden yaşaması gerektiğini söyledi. Bugün, Mardin'den fazla Kürt kökenli yurttaşın Kadifekale'de, Diyarbakır'dan çok Kürt kökenli yurttaş İstanbul'da oturduğunu hatırlatan Keskin, "Çoğulculuğa değil çoğunluğa dayalı demokrasi anlayışı bu sorunları yaşatıyor. Aynı masa etrafında kahvaltı yapma becerisini sergileyebilecek ortamlarda bir araya gelmeliyiz. Türkiye'nin bunlara ihtiyacı var. Kan akan yerde huzur zor bulunur. Bu toplantı ufkumu açtı, geleceğe olan güvenimi artırdı" diye konuştu.

Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koç Ali Al da aynı masa etrafından bir araya gelip, kahvaltı etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

birlikte demokrasi içinde yaşamanın formülünü üretmek zorundayız" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keskin: Birlikte Demokrasi İçinde Yaşamanın Formülünü Üretmek Zorundayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement