Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kitap Okuma Etkinliği

Kitap Okuma Etkinliği

Mardin Karayolları Parkında düzenlenen 'açık havada kitap okuma etkinliği' büyük bir ilgi gördü.

30.03.2012 11:48

Artuklu Üniversitesi'nden Kitap Okuma Etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından 48.Kütüphane Haftası dolayısıyla, Mardin Karayolları Parkında düzenlediği 'açık havada kitap okuma etkinliği' büyük bir ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 48. Kütüphane Haftası münasebetiyle Mardin Karayolları Parkında düzenlediği kitap okuma etkinliğine çok sayıda öğrenci, akademisyen ve idari personel ve katıldı.

Yer yer emniyet mensuplarının da katılım sağladığı ve kendilerine dağıtılan kitapları okuduğu bu etkinliğe vatandaşlar yoğun destek vererek, bu gibi etkinliklerin yaygınlaştırılması talebinde bulundular.

Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının yeterli seviyede olmadığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, bu etkinlikle, doğru bilgi kaynaklarına ulaşmaya dikkat çekmeyi ve kitap okuma duyarlılığını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bilgiye erişim kanallarının bir hayli arttığı bu dönemde, üniversite olarak bilginin ve bilimsel araştırmaların yaygınlaştırılması için her türlü desteği sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Omay:

" Üniversitemiz, okuma zevkini toplumun bütün katmanlarına kazandırmak için her fırsatta kitap bağışlama ve kitap toplama kampanyaları gibi birçok faaliyette bulunmaktadır. Bu anlamda kitap ve kütüphaneye ilgi çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak açısından bu etkinliği önemli buluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımlı Kütüphane Haftası'nı kutlayacağımızı ümit ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement