Kızılay Muş'ta Kan Bağışı Hedefini Tutturamadı - Son Dakika
Güncel

Kızılay Muş'ta Kan Bağışı Hedefini Tutturamadı

Kızılay Muş\'ta Kan Bağışı Hedefini Tutturamadı

Muş'ta geçen yıllara oranla bu yıl kan bağışının az olması nedeniyle Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, vatandaşları kan vermeye davet etti.

13.10.2014 10:07

Muş'ta geçen yıllara oranla bu yıl kan bağışının az olması nedeniyle Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Kan bağışının istenen hedefe ulaşmaması Kızılay'ı harekete geçirdi. Muş'ta 2014 yılında hedeflerinin 8 bin ünite kan almak olduğunu söyleyen Kenan Şeker, ancak ilk 9 ay içerisinde yaklaşık 4 bin 500 ünite kan bağışlandığını bildirdi. Ramazan ayında kan bağışlarında daha da düşüş yaşandığına işaret eden Şeker, "Ramazan ayında istenilen hedeflere ulaşamadığımız için Türkiye çapında bir azalma söz konusu oldu. Okulların açılmasıyla hem memur hem de öğrenci sayısı arttı. Ekim ayından itibaren bu açığı kapatmak için bir seferberliğimiz var. Kan bağış otobüsümüz ile beraber ekiplerimiz kan almaya devam edecek. Muşluları kan bağışında bulunmaya duyarlı olmaya davet ediyorum. Kan vererek hayat kurtarsınlar" diye konuştu.

Her yıl düzenli olarak üç ayda bir kan bağışında bulunduğunu hatırlatan Necdet Danış ise 13 yıldan beri kan bağışı yaptığını belirterek 65 yaşına kadar da kan bağışlayacağını söyledi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay Muş'ta Kan Bağışı Hedefini Tutturamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement