Konya'da CHP'liler Ağızlarındaki Siyah Bantları Çıkartarak Fezlekeyi Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Konya'da CHP'liler Ağızlarındaki Siyah Bantları Çıkartarak Fezlekeyi Protesto Etti

Konya\'da CHP\'liler Ağızlarındaki Siyah Bantları Çıkartarak Fezlekeyi Protesto Etti

Konya'da CHP üyeleri, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Adil yargılamayı etkilediği' gerekçesiyle hazırladığı fezlekeyi protesto etti.

11.01.2012 15:19

Konya'da CHP üyeleri, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Adil yargılamayı etkilediği' gerekçesiyle hazırladığı fezlekeyi protesto etti. Protestolarını ağızlarına yapıştırdıkları siyah bantları çıkartarak gerçekleştiren partililer, "Bizi kimse susturamaz." dedi.

CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına, ağızlarına yapıştırdıkları siyah bantla kameralar karşısna geçen partililer, daha sonra bantları çıkartıp, susturulamayacaklarını söyledi. Partililer adına konuşan ve ağızlarını siyah bantla kapatmalarının nedenini açıklayan CHP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Yeniyol, " Türkiye'nin tek ana muhalefet partisi olan bizleri konuşturmamak istiyorlar. Biz de artık ağzımızdaki bantlarımızı açarak konuşacağız. Konuşmaya devam edeceğiz. Biz Genel Başkanımızın önderliğinde gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz." dedi.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADI

Mustafa Yeniyol, açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz CHP'liler olarak siz basın mensupları için, halkımız için özgürlük adalet istiyoruz. Buna bugünkü ortamda çok büyük ihtiyacımız var. Genel Başkanımızın ve partimizin yaptığı muhalefetin ses getirmeye başlamasıyla birlikte bu muhalefetten birileri rahatsız olmaya başladı. Artık hapishaneler dolmaya başladı. Tutuklamalar, Türkiye'deki saygın komutanlar, gazeteciler, işadamları ve muhalif olan tüm kesimler bir bir içeriye alındılar. Onları sözüm ona susturduk zannettiler. Gündem ve hedef daima değişti. Türkiye'de halkın, dar gelirlinin, memurun geçim sıkıntıları unutturulmaya çalışılıyor. Emeklilerin faydanalacağı sağlık harcamaları emekli tarafından karşılanmaya başlanmış ve sağlık politikası iflas etmiştir. Çalışanlar mağdur edilmiş akabinde şu olay patlak vermiştir. Uludere'de 34 yurttaşımızın ölümüyle ilgili istihbaratı kim verdi sorusuna halkımız ve Genel Başkanımız hala cevap alamazken eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terör örgütü başı olarak takdim edilmiştir. Neyin doğru neyin yanlış olduğu insanların kafası karıştırılarak ayrı bir gündeme kaydırılmıştır."

SUSTURULMAK İSTENİYOR

Bu olaylar yaşanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması istendiğini hatırlatan Mustafa Yeniyol, Genel Başkanlarının susturulmak istendiğini ama geçen ay Kılıçdaroğlu'nun TBMM'ye verdiği kanun teklifinde CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'da CHP'liler Ağızlarındaki Siyah Bantları Çıkartarak Fezlekeyi Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement