Köyceğiz Aktüel Köyceğiz Venedik Gibi - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz Aktüel Köyceğiz Venedik Gibi

Köyceğiz Aktüel Köyceğiz Venedik Gibi

Ege Bölgesi'ni geçen hafta sonu etkisi altına alan sağanak yağış ve lodos fırtınasında sel suları altında kalan Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde sular çekilmeden yağmur yeniden başladı.

10.01.2012 15:16

Ege Bölgesi'ni geçen hafta sonu etkisi altına alan sağanak yağış ve lodos fırtınasında sel suları altında kalan Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde sular çekilmeden yağmur yeniden başladı. Köyceğiz'de 6 Ocak Cuma günü öğleden sonra başlayan ve gece boyunca artan yağmur nedeniyle Namnam ve Kargıcak çayları taştı. Köyceğiz Gölü'nde de su seviyesi 3 metre yükseldi. İlçeye yakın köylerle ulaşım kesilirken, Köyceğiz merkezde ise gölün taşması sonucu Kordonboyu ve otellerin bulunduğu bölge tamamen sular altında kaldı. Yağış Pazar ve dün aralıklarla devam ederken geceden itibaren yeniden sağanak başladı. Dört gündür elektriksiz kalan Kordonboyu'nda, daha sular çekilmeden, yağışın tekrar başlaması işyeri ve restoran sahiplerini endişelendirdi. Köyceğiz'e sadece bugün metrekareye 7.8 kg. yağış düştü. Geçen Cuma'dan beri ise metrekareye düşen yağış miktarı 222.8 kilograma ulaştı.

Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Kargıcak çayı üzerinde şu anda 10'a yakın dozerin çalıştığını belirterek, 'Görüldüğü gibi yağmur aralıksız olarak yağmaya devam ediyor. İl Afet Müdürlüğü'nden ekipler hasar tespiti için burada çalışmalar yapmaya başladı. Bizler de bugün yeniden bir afet yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu an için korkulacak bir durum yok. Suların yükselmesi ihtimaline karşılık İl Afet Müdürlüğü'ne ait kurtarma botumuz da hazır bir şekilde bekletiliyor. Bir yandan dere yatağında çalışma yaparken bir yan da yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz dedi.Köyceğiz'in CHP'li Belediye Başkanı Salih Erbay da, göl karşısında bulunan kendi evinin de sular altında olduğunu belirtti. Erbay, selden zarar görenlerle ilgili şu anda tam tespit yapılmadığını, çalışmaların sürdüğünü, ancak kendilerine gelen ihbarlara göre an az 150 evin sular altında olduğunu söyledi. Erbay, 'Araçlar suyun içinde kaldı. Telefon kulübeleri bile yarı yarıya sulara gömüldü. Gölde az da olsa akıntı var ve su çekiliyor ama dağlardan gelen suların debisi çok yüksek olduğu için azalma varla yok arasında. Hiç yağış olmasa bile burası en az bir haftada eski haline dönerö dedi.

Göle yakın tek katlı ev sahibi Ramazan Samet selden perişan olduklarını dile getirdi. Samet 'Tüm eşyalarım battı. Mobilyalar ve yatak odası komple gitti. Beyaz eşyaların bir bölümünü biraz yükseğe kaldırmayı başardım. Şu anda yapacak hiçbir şeyim yok. Suların çekilmesini bekliyorumö diye konuştu.

YIKILAN KÖPRÜ VE YOLLAR ONARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Muğla- Fethiye duble karayolunda, Karabörtlen Köyü mevkiinde Namnam Çayı üzerinden geçen köprünün yıkılan bir ayağında da onarım başladı. Yıkılan alan kayalarla doldurulup üzerine beton döküldü. Ula'nın Oyru köyünde köprü ve asfalt yolun bir bölümünün sel sularına kapılarak yıkılması sonucu Kavakçalı, Turgut ve Balcılar köylerine bağlantı kesilmişti. Bölgede çalışmanın kısa zamanda başlatılacağı yetkililerce açıklanırken bu köylere ulaşım orman içindeki toprak yoldan sağlanmaya çalışılıyor. Köyceğiz içindeki dereler ise iş makineleri tarafından temizlenerek değişen su yatakları da düzeltiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz Aktüel Köyceğiz Venedik Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement