Küçükçekmece'de Sanat, Gelenekten Geleceğe Aktarılacak - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'de Sanat, Gelenekten Geleceğe Aktarılacak

Küçükçekmece\'de Sanat, Gelenekten Geleceğe Aktarılacak

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi 14 ayrı dalda vereceği derslerle eğitime başlıyor.

20.08.2013 11:12  Güncelleme: 11:24

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi 14 ayrı dalda vereceği derslerle eğitime başlıyor. Kendi alanında ustalaşmış isimlerin, geleneksel sanata gönül vermiş öğrencilerle buluşacağı akademi süresince, geleceğin sanatçıları yetiştirilecek.

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi, gelenekten geleceğe eşsiz bir yolculuğun startını veriyor. Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi 14 ayrı dalda vereceği derslerle eğitime başlıyor. Kendi alanında ustalaşmış isimlerin, geleneksel sanata gönül vermiş öğrencilerle buluşacağı akademi süresince Küçükçekmece Belediyesi'nde hummalı bir sanat çalışması yürütülerek, geleceğin sanatçıları yetiştirilecek.

"USTA İSİMLERDEN KAPSAMLI SANAT EĞİTİMİ"

Akademide geleneksel sanatlara damga vuran Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, Katı', Kalemişi, Bilimsel Bitki İllüstrasyonu, Kağıt Restorasyonu, Temel Sanat Eğitimi, Kaligrafi, Osmanlıca ve Arapça dersleri usta isimler Davud Bektaş, Semih İrteş, Taner Alakuş, Alparslan Babaoğlu, İslam Seçen, Dürdane Ünver, Latife Aktan Özel, Nevzat Kaya gibi deneyimli hocalar tarafından verilecek.

"ÖZÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Kendi kültürüne ve kendi öz değerlerine sahip çıkmanın nesillerin geleceği açısından önem taşıdığının altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "Bilişim çağında milletleri millet yapan öz değerlerle halkı buluşturmak için bu akademiyi oluşturduk. Akademide geleneksel sanatlar üzerine eğitim almış olanlara yüksek seviyede eğitim verilecek. Belirli bir eğitimi alıp gerçekten profesyonel olarak hattat veya ressam olmak isteyenler alanında uzman hocalar tarafından akademide eğitim görebilecek" diye konuştu.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Gerek verilecek eğitimin kapsamı gerekse usta isimleri buluşturacak olması akademiye alanında tek olma özelliği kazandırırken, başvurular da 8 Eylül'e kadar Sefaköy, Cennet ve Halkalı Kültür Sanat Merkezleri'ne yapılabilecek. Öğrenciler bir sınav ve bir mülakat ile tespit edilerek, başarılı olanlar eğitim alma hakkını kazanacak. Geleneksel sanatlara gönül vermiş tüm adaylar 0212 411 08 85 nolu telefon numarasından akademiyle ilgili bilgi edinilebilir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'de Sanat, Gelenekten Geleceğe Aktarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement