Memnun Ettiler Ödülleri Topladılar - Son Dakika
Güncel

Memnun Ettiler Ödülleri Topladılar

Memnun Ettiler Ödülleri Topladılar

KalDer, TMME geçtiğimiz 6 yılda başarı kazanmış firmaları bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ödül töreniyle onurlandırdı.

03.04.2012 13:58

KalDer, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'n de (TMME) geçtiğimiz 6 yılda başarı kazanmış firmaları bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ödül töreniyle onurlandırdı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited tarafından 2005 yılından bugüne kadar 81 ilde on binlerce tüketiciye ulaşarak yürütülen ve dünyada Amerika'dan sonraki en kapsamlı müşteri memnuniyeti uygulaması olan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'n de (TMME) geçtiğimiz 6 yılda başarı kazanmış firmalar gerçekleştirilen ödül töreniyle onurlandırıldı. Gala gecesinde ölçümün yapıldığı yıldan bugüne kadar alanlarında sürekli birinci olan kurumlar Colgate Palmolive, Ülker, Türk Hava Yolları, Nokia, Opet, Turkcell TMME Üstün Başarı Ödülüne layık görüldü.

120'den fazla marka, 240 binin üzerinde müşteri

TMME Gala gecesinin açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, 6 yılda Türkiye'nin 81 ilinde 25 sektörde, 120 marka için 240 binin üzerinde müşteri görüşmesi yapıldığını belirterek, "Ulusal endeks çalışmamızla tüketicilere, tarafsız bir ölçüm ile beklentilerini, memnuniyetlerini ve şikayetlerini duyurma imkanı, kuruluşlara, ise kendisinin ve rakiplerinin durumunu görme ve strateji geliştirme fırsatı sağlamış olduk" dedi. Ulusal müşteri memnuniyeti endekslerinin dünyada, Amerika dahil 20'yi aşkın ülkede yürütüldüğüne dikkat çeken Hamdi Doğan,"Türkiye'de 2011 yılı son çeyreğinde TMME Ulusal müşteri memnuniyet oranı kuruluşundan bu yana en yüksek değere ulaşarak yüzde 76.3 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Amerika ulusal endeksi yüzde 75.8 oldu. Bu başarı son yıllarda dünyadaki krizlere karşı ülkemizdeki ekonomik büyümeye paralel başarı gösteren işletmelerimizin eseridir" diye konuştu. Müşteri memnuniyetinin, entelektüel sermayenin dolayısı ile pazar değerinin en önemli parametrelerden biri olduğunu ifade eden Hamdi Doğan, "Bu önümüzdeki dönemde TMME ile daha da netlik kazanacaktır. ABD'de olduğu gibi TMME puanını arttıran kuruluşlar aynı artışın borsa pazar değerlerine de yansıdığını göreceklerdir" dedi.

Hedefimiz vatandaş memnuniyetini de ölçmek

KalDer ve Ka Araştırma Limited olarak en büyük arzularından birinin de Türkiye Vatandaş Memnuniyeti Endeksi'ni (TVME) ölçmek olduğunu söyleyen Hamdi Doğan, "Özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe de hedef kitlesinin memnuniyetini değerlendirmeye istekli devlet ve yerel yönetim kurumlarına pusula hizmeti sunacağız" dedi. Hamdi Doğan ayrıca, ulusal müşteri memnuniyeti endeksinin ABD'de kamu kurumlarının en önemli performans kriteri olduğunu ve bu doğrultuda devlet bütçesinden pay aldıklarını, sistemi Türkiye'de de hayata geçirmeyi istediklerini belirtti.

Ödüller sahiplerini buldu

Ölçümün yapıldığı 6 yıldan bu yana alanlarında sürekli birinci olan havayollarında THY, GSM hizmetlerinde Turkcell, margarin alanında Ülker, cep telefonlarında Nokia, akaryakıt İstasyonlarında ise Opet siyah heykelin sahibi olarak üstün başarı ödülüne layık görüldü. 2011 yılından geri dönük olarak 3 yıl üst üste birinci olan Banvit, Bosch, Ülker Golf, İş Bankası, BİM, Tamek, Toyota, BP, Erikli ve Ziraat Bankası altın heykel ödülünü aldı. 2011 yılında kendi sektörlerinde birinci olan firmalara da gümüş heykel ödülü verildi.

TMME Gala Gecesi'ne Opet Genel Müdürü Cüneyt Avcı, THY Genel Müdürü Yardımcısı Asaf Bora, Ülker Yağ Grubu Genel Müdürü Şükrü Çin, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın, Toyota Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, İş bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan gibi iş dünyasının üst düzey yöneticileri de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement