Metip Sosyal Tesislerini Yöre Halkı da Kullanacak - Son Dakika
Güncel

Metip Sosyal Tesislerini Yöre Halkı da Kullanacak

Metip Sosyal Tesislerini Yöre Halkı da Kullanacak

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Can: "Tarım işçilerinin olmadığı aylarda tesisler kurumlarımızın organizasyonuyla yöre halkı tarafından ihtiyaca göre kullanılabilecek"

03.12.2013 16:02

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Yozgat'ta tarım işçileri için kurulan tesisler kış aylarında yöre halkı tarafından da kullanılacak.

Yozgat İl Genel Meclisi, METİP kapsamında Doğu ve Güneydoğu illerinden Yozgat'a gelen tarım işçileri için kurulan dinlenme salonu, okul, banyo ve tuvaletten oluşan sosyal tesisleri, işçilerin memleketlerine döndüğü dönemde belediyeler ve kamu kurumları bünyesinde yöre halkının kullanımına sunmak amacıyla çalışma başlattı.

Meclis Başkanı Ayhan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım işçileri için METİP kapsamında İl Özel İdaresi tarafından tesisler kurulduğunu söyledi.

Tarım işçilerinin Yozgat'ta bulunduğu dönemde barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla kurulan sosyal tesislerin, işçilerin memleketlerine döndüğü dönemlerde bakımsız kaldığını anlatan Can, "Kullanılmayan dönemlerde tesislerin hem halkın istifadesine açılması hem de bakımlarının yapılması amacıyla belediyelerimiz ve kamu kurumlarından gelen talepleri değerlendirmek istedik" diye konuştu.

Can, tarım işçileri için taşınabilir prefabrik panel tesislerin yanı sıra çadırların da kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yozgat merkez, Sorgun, Saraykent, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Çayıralan ve Akdağmadeni ilçelerinde tarım işçileri için kurulan METİP sosyal tesislerimiz bulunuyor. Bunlardan Dedefakılı beldesindeki tesisleri belde belediyesine, Sekili beldesindekini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çandır ilçesinde bulunan tesisleri de Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere tahsis edeceğiz. Tarım işçilerinin olmadığı aylarda tesisler kurumlarımızın organizasyonuyla yöre halkı tarafından ihtiyaca göre kullanılabilecek."

Can, İl Genel Meclisi İl Özel İdare Komisyonu'nun tesislerin bulunduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlarla birebir görüşerek talepleri yerinde tespit edeceğini sözlerine ekledi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metip Sosyal Tesislerini Yöre Halkı da Kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement