MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu\'nun Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, "Nereye gitsek herkes şikayet ediyor ama seçimler olduğunda bir şekilde iktidara oy veriyor" dedi.

12.01.2011 16:46

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, tek başına iktidar olmak için seçimlere hazırlandıklarını ve vatandaşlardan da bu konuda destek istediklerini belirterek, "Nereye gitsek herkes şikayet ediyor ama seçimler olduğunda bir şekilde iktidara oy veriyor" dedi.

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu ve MYK üyesi Lütfü Türkkan, Yalova'da bir pastanede kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Çobanoğlu, 2007 seçimlerinde milletvekili çıkarmayan illeri tek tek dolaştıklarını ve bu kapsamda da Yalova'ya geldiklerini söyledi. 28 Ocak'ta da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde MHP'nin seçim beyannamesini açıklayacağını söyleyen Çobanoğlu, burada seçime yönelik vaatlerini ortaya koyacaklarını belirtti.

"İNSANLARIMIZ SADAKA KÜLTÜRÜNE ALIŞTIRILDI"

Vatandaşların iktidardan şikayetçi olmasına rağmen seçimlerde yine ona oy verdiğini söyleyen Çobanoğlu, "Ülkede çelişkinin ortadan kalkması lazım. Herkes sıkıntıda, herkes şikâyet ediyor ama seçimler olduğunda bir şekilde iktidara oy veriyor. Herkes halinden memnun olsa diyeceğimiz hiçbir şey yok ama gittiğimiz her yerde sıkıntılardan bahsediliyor. Sıkıntıdaki insanlar bir şekliyle oy veriyorlar. Çok küçük bir takım şeylerle gönülleri alınıyor. Fakirleştirdikleri vatandaşımıza verdikleri gıda yardımıyla adeta insanlarımız sadaka kültürüne alıştırıldı. Bu şekliyle de iktidara oy vermeye zorlanıyor" dedi.

"GÜNEYDOĞUDAKİ BELEDİYELER HAKKINDA AÇILAN DAVA YOK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasının gereklerini yapmadığını da belirten Çobanoğlu, "Başbakan tek devlet tek bayrak, tek vatan ve tek dil vurgusu yaptı. Bundan memnun olduk. Ama akabinde bu ülkede değişen hiçbir şey olmadı. Hala Güneydoğudaki belediyeler çok dilli belediyecilik yapacaklarını açıklıyorlar. Bu faaliyetlerine devam ediyorlar. Hiçbirisi hakkında bir tane açılan dava yok. Hiçbiriyle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın bir tasarrufu yok. Başbakan o konuşmanın gereğini yapmıyor. Bu bizi Allah korusun ilerde birbirimizi anlamayan vatandaş olarak birbirimizle anlaşamayacağımız noktaya götürür. Bunun nihai sonucu da bölüme olurö diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ CESARETLENDİRİCİ ADIMLAR ATILDI"

Çobanoğlu, Türkiye'de bölünme senaryolarının konuşulur hale geldiğini ifade ederek, "Başbakan'ın Kürt açılımı, ardından demokratik açılım, daha sonra ise milli birlik ve beraberlik projesi dediği proje neticesinde gelen tepkiler üzerine bir sözü vardı. 'Alıştıra alıştıra, hazmettire hazmettire bu işleri yapacağız' diyordu. Televizyonlarda artık Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl bölüneceği, egemenliğinin nasıl paylaşılacağı, Türk bayrağı yanında başka bir bayrağın nasıl dalgalanacağı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasasında resmi dil Türkçedir denmesine rağmen bazı belediyelerde Türkçe dışında kamu hizmetlerinin verildiğine şahit oluyoruz. Bu bizi ciddi olarak rahatsız ediyor. Bunun müsebbibi Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Başbakan geldiği günden beri 36 etnik gruptan bahsederek adeta bu etnik grupları da ayrıştırma noktasında bir gayret sarf etiğine hep beraber şahit olduk. 8 yıldır terör örgütünün faaliyetlerini cesaretlendirici, teşvik edici bir takım adımlar atılmıştır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement