Muş'ta "Kent Ekonomileri Formu" Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Muş'ta "Kent Ekonomileri Formu" Toplantısı Düzenlendi

Muş\'ta "Kent Ekonomileri Formu" Toplantısı Düzenlendi

(Anadolu Ajansı - Sabri Yıldırım) Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, 21.yüzyılın ekonomide rekabet yüzyılı olduğunu söyledi.

27.05.2013 12:06

(Anadolu Ajansı - Sabri Yıldırım) Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, 21. yüzyılın ekonomide rekabet yüzyılı olduğunu söyledi.

Bu yüzyıldaki rekabetin temelini kent ekonomilerinin oluşturduğunu ifade eden Saltık, şöyle konuştu:

" Türkiye, bundan sonra her alanda daha fazla üreten ve küresel rekabetin güçlü aktörlerinden birisi olan ülke haline gelmek durumunda. Bu sebeple AK Parti, şehirlerimizin ciddi şekilde ekonomik yapısının güçlendirilmesini, her kentin özelliklerini belirleyerek, marka şehirler haline gelmesini en önemli hedeflerinden biri olarak kabul etmiştir. Türkiye geçen 10 yıllık süreçte, kişi başına milli gelirini 3 bin 492 dolar seviyesinden, yaklaşık 11 bin dolar seviyesine çıkarmıştır. Bu çok önemli bir başarıdır. Şimdi Türkiye 2023 yılında kişi başına 25 bin dolar gelir seviyesine çıkarmayı hedeflemekte."

Toplantıya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, akademisyenler, merkez ve belde belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 'Kent Ekonomileri Formu' Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement