Mütevelli ve Koldere'de İftar Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Mütevelli ve Koldere'de İftar Mesaisi

Mütevelli ve Koldere\'de İftar Mesaisi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mütevelli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

29.07.2013 16:24  Güncelleme: 16:46

Manisa Belediyesi olarak 2009 yılından beri bugüne kadar geçen süre içinde Manisa'da hizmetleri yapma gayreti ve çabası içerisinde olduğunu belirten Başkan Ergün "Sayın başkanımızın da bugüne kadar bizlerden Mütevelli için ne talebi olduysa bunları da imkanlarımız dahilinde hep yapma gayreti içerisinde olduk" dedi.

Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar tarafından belde meydanında iftar yemeği verildi. Düzenlenen iftar yemeğine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 23.Dönem Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, belde belediye başkanları, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeği esnasında Manisa Şehzadeler Mehteri davetlilere konser verdi. Yemeğin ardından davetlilere bir konuşma yapan Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, iftar davetine bu kadar yoğun katılımın olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti, Başkan Ergün'ün Mütevelli Belediyesi'ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Nerden aldık, nereye getirdik

Kahramanlar'ın ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. 2009 yılından beri geçen süre içerisinde Manisa'da hizmetler yapma gayreti ve çabası içersinde olduklarını ifade eden Başkan Ergün, "Manisa Belediyesi olarak 2009 yılından yaklaşık bugüne kadar geçen süre içinde Manisa'da hizmetlerimizi yapma gayreti ve çabası içerisinde olduk. Nerden aldık, nereye getirdik. Çok detaylarına girmek istemiyorum. Ancak biliyorsunuz geçtiğimiz 2012'nin son aylarında artık Manisa büyükşehir oldu. Kanuni açıdan bundan sonraki süreç 2014 yılında yapılacak olan 30 Mart seçimlerine kadar sekiz aylık kalan bu süreyi hep beraber yaşayacağız. Sayın başkanımızın bugüne kadar bizlerden Mütevelli için ne talebi olduysa bunları imkanlarımız dahilinde hep yapma gayreti içersinde olduk" dedi.

Büyükşehir hizmetleri sizlere fazlasıyla yansıyacak

Mütevelli'ye yapılan hizmetleri sıralayan Başkan Ergün, "Önce başkanımız bu parkın aydınlatmalarını istedi. Gerekli desteği verdik. Bugün çok güzel bir şekilde parkımız aydınlatılmış. Yine geçtiğimiz aylar içerisinde bitirdiğimiz mevcut Mütevelli'nin giriş bulvarlarının ve aydınlatmalarının yapılmasını yapmış olduğumuz ihale kapsamında yine büyükşehirin bize verdiği yetkiler doğrultusunda ve meclis üyelerimizin belediye meclisimizin almış olduğu bu destek kararlarından sonra, bunları sadece Mütevelli'de değil çeşitli beldelerde ve köylerde bugünün şartlarında yapmaya çalışıyoruz. O açıdan ben inanıyorum ki büyükşehrin bir bütün il kapsamında hizmetlerine kavuşacağı bir büyük bütçesiyle fazlasıyla sizlere yansıtacağına inancım sonsuz" dedi.

"Önemli olan insanımız, yani sizler, yani halkımız"

İlçelerden kadınların Manisa'da ağırlandığı 'Haydi Kadınlar Manisa'ya Projesi'nden olumlu dönüşler almalarının kendileri mutlu etiğine vurgu yapan Başkan Ergün "Haydi Kadınlar Manisa'ya projesi kapsamında, bayanlarımızı Manisa'da ağırladık. Ve bu süreç bayramdan sonra tekrardan başlayacak. Bütün ilçelerimizden getirdiğimiz bayanlarımızın Manisa'daki hem tarihi mekanların, hem de Manisa Belediyesinin yapmış olduğu güzellikleri ve icraatları bir köy kasaba havasından yaşanabilecek bir şehir havasına nasıl dönüştüğünü bizzat kendileri gözleriyle gördü. Ve bunun yankıları, yansımaları bugün bizlere çeşitli vesilelerle, dostlarla, tanıdıklarla ve her gittiğimiz toplulukta bizzat alıyoruz. Ve bunlar bizi mutlu ediyor, sevindiriyor. Manisa'daki bu güzelliklerin, bütün beldelerimize ve köylerimize yansıması bizim asli görevlerimizden. Önemli olan insanımız, yani sizler, yani halkımız. Bu kapsamda her şeyden önce sizlerin mutluluğu daha müreffeh, daha sosyal alanları artmış, çoluğumuzun çocuğumuzun, gençlerimizin daha mutlu yerlerde yaşayabilmesi için her türlü bu donatıların yaratılması bizlerin görevi" dedi.

Manisa değişiyor

65 milyon TL'den aldıkları Manisa Belediye bütçesini 2012 yılı itibariyle 168 milyona çıkardıklarını belirten Başkan Ergün, "Bu sene 200 milyonu geçecek olan Manisa Belediyesi, yatırımlarını hiç eksiksiz bir bir tamamlamakta. Otogarından, terminal binasından, köprülü kavşağına ismi Belediye Meclisimizce konan Alparslan Türkeş Kavşağı'nın önümüzdeki ay inşallah açılışını yapma arzusundayız. Atatürk Gençlik Merkezi'nden yine Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu olmak üzere bugün yeni startını verdiğimiz 170 dönümlük Kent Park'ıyla ve yakın süre içerisinde startını vereceğimiz ihalelerinin birini tamamladığımız diğerini 15 gün sonra yapacağımız otopark projeleriyle Manisa gerçekten değişiyor. Bunu Manisa'da yaşayanlar görüyor. Manisa'ya gelip görenler görüyor. Sizler görüyorsunuz. İnanıyorum ki, bu güzel projelerin yansımaları büyükşehirde öncelikle çevresel ve ulaşım noktasındaki sorunların ivedi olarak çözülmesi noktasında, atık sularıyla alt yapılarıyla ve katı atık bertaraf tesisleriyle bu bölgelerdeki bütün eksikliklerin tamamlanması önceliklerimiz arasında olacak" diye konuştu.

Çalmadan, çırpmadan hizmete devam ediyoruz

Düzenlenen iftar nedeniyle Mütevelli Belediye Başkanı Kahramanlar'a teşekkür eden Ergün, "Bu güzel birlikteliği bizlere yaşatan ve bizleri bir araya getiren sayın başkanımıza ve değerli meclis üyesi arkadaşlarına ve emeği geçen, destek sağlayan bütün arkadaşlara bu gece için çok teşekkür ediyorum. Bu benim Mütevelli'ye yedinci, sekizinci gelişim. Artık sayısını unuttum. Gerçekten başkanımızın bizlerin gönlünde farklı yeri var. O açıdan daha güzelliklerde buluşmak amacıyla ben bir kere daha gelecek bayramınızı şimdiden kutluyorum. Büyükşehir kapsamında Allah nasip eder, alın yazısıdır, seçiliriz, seçilmeyiz. Bilemeyiz. Ama biz doğru yolda Hak yolunda çalmadan çırpmadan, birilerinin cebine finanse etmeden, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeden hizmetimizi yapmaya devam ediyoruz. Ve bundan sonra da aynı şekilde yapmayı Allah inşallah bizlere nasip eder" diye konuştu.

Taziye ziyareti yapıldı

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise, dolu felaketinde zarar gören Manisalı üreticinin yaraların hala sarılamamış olması nedeniyle hükümeti eleştirdi. Konuşmaların ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, yakınlarını kaybeden Mütevellili aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. Taziye evinde Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, merhumenin ruhuna ithafen dua okudu.

İftar sonrası çaylar Koldere'de içildi

Mütevelli programının ardından MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 23. Dönem Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, ilçe ve belde belediye başkanları, MHP İl Başkanı Tamer Akkal ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Koldere Belediye Başkanı Recep Serdar Yıldırım tarafından Koldere Şehit Hasan Karadoğan Parkı'nda ağırlandı. Burada tüm vatandaşlar, esnaflar ve çocuklarla tek tek tokalaşan Başkan Ergün, bazı vatandaşlarla da ayaküstü sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mütevelli ve Koldere'de İftar Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement