"2. Hasat Günleri Elma Festivali" başladı - Son Dakika
Güncel

"2. Hasat Günleri Elma Festivali" başladı

Niğde'de Valilik, belediye, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elma Üreticileri Birliği ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen "2. Hasat Günleri Elma Festivali" başladı.

12.11.2022 17:03  Güncelleme: 17:55

Niğde'de Valilik, belediye, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elma Üreticileri Birliği ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen "2. Hasat Günleri Elma Festivali" başladı.

Derbent kavşağında bir araya gelen protokol ve vatandaşlar, Jandarma Genel Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde festival alanına yürüdü.

Vali Mustafa Koç, Valilik yanındaki alanda devam festivalin açılışında, Niğde'nin birçok üründe Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Hasat Günleri adı altında her yıl kentin marka ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını belirten Koç, "Geçtiğimiz yıl patates festivali yapıldı ben yoktum, çok güzel geçmiş. Bu yıl da yine Türkiye'de ağaç bakımından ilk sırada yer alan yaklaşık 600 bin ton üretimle ikinci sırada olan elmamızı, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği seviyeye ulaşması için bu festivali düzenliyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da festivalin hayırlı olmasını diledi.

Niğde'nin tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir şehir olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Niğde- Ankara Otoyolu'nun özellikle Niğde'yi nasıl önemli bir lojistik merkezi haline getirdiğini ve yatırımcılar tarafında çekici hale geldiğini, şehrin ekonomik hayatına nasıl önemli bir katkı sunduğunu sanırım burada söylemeye gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye Yüz Yılı adını koyduğumuz yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. 2023 bu kapının yeni dönemin açılacağı yıl olacak. Bu açtığımız yeni sayfayı birlikte yazalım diyoruz."

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de 1980'li yıllara kadar elma festivallerinin düzenlendiğini ancak sonra bırakıldığını ifade etti.

Bundan sonra bu festivali geleneksel hale getireceklerini vurgulayan Özdemir, "Niğde için elma çok önemli. Niğdemizin birçok ürünü var. Geçen sene patates festivali yapmıştık. Bugün de yine hasat günlerinde elma festivalini gerçekleştiriyoruz. Yakın bir tarihte gastronomi ile alakalı ayrı festivallerimiz de gelecek. Çünkü Niğde'de gerçekten çok zengin bir tarihe sahip." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesilerek festivalin açılışını yaptı ve festival alanını gezdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı "üzüm salkımı" gösterisi ve Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğinin söylediği marşlar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında, vatandaşlara ücretsiz elma dağıtıldı, kurulan yaklaşık 70 stantta esnaf, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri, kadın girişimciler, seyyar satıcılar ve yöresel sokak lezzetleri yer aldı.

Ayrıca, yaklaşık 130 şefin katılımıyla gastronomi alanında yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecek.

Yarın sona erecek festivalde, bu akşam şarkıcı Kıraç, yarın akşam ise Derya Uluğ konser verecek.

Programa, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"2. Hasat Günleri Elma Festivali" başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '2. Hasat Günleri Elma Festivali' başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement