NRP Eğitimi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

NRP Eğitimi Tamamlandı

NRP Eğitimi Tamamlandı

"Yenidoğan Canlandırma Eğitimi" 22-23-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

25.05.2013 16:03

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi Tamamlandı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığınca asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülmekte olan Neonatal Resussitasyon Programının (NRP) Elazığ ili eğitimi tamamlandı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde düzenlenen "Yenidoğan Canlandırma Eğitimi" 22-23-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY açılış konuşmasında "Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu konudaki hedefimiz, ilimizdeki doğum salonlarında NRP eğitimi almış en az bir personelin hizmet sunması şeklindedir. İlimizde düzenlenen eğitim 3 gün sürecektir. Yoğun eğitim programında katılımcılara başarılar, değerli eğitimcilerimize de kolay gelsin diyorum. Eğitime verdikleri destek için İl Sağlık Müdürlüğü ve Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine de teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılacak olan eğitim ile ilgili bilgileri kurs sorumlusu Dr. Hakan ULUDAĞ verdi. Uludağ konuşmasında " yeni doğan bebeğe dokunan tüm personelin eğitimini hedefleyen bu programın, ülkemizde doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümlerini ve asfiksinin yol açacağı sakatlıkları en aza indirebilme konusunda önemli adım olacağına inanıyoruz. Her yenidoğanın, yeterli bir resusitasyona hakkı vardır." dedi.

Kurs süresince eğitim faaliyetlerini, Kurs sorumlusu Dr. Hakan ULUDAĞ, NRP Eğitmenleri Dr. Mahmut Coşkun, Ebe Tülay KAYA, Ebe Dilek YILDIZ ve Ebe Mehtap ÖZDEMİR ile İlimiz NRP eğitimcilerinden Doç. Dr. Erdal TAŞKIN, Doç. Dr. Mustafa AYDIN ve Yrd. Doç. Dr. Metin ATEŞÇELİK sürdürdüler.

Eğitime 14 uzman hekim 9 pratisyen hekim, 13 hemşire ve 11 ebe olmak üzere toplam 47 sağlık çalışanı katıldı.

Açılış konuşmasına Elazığ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Selahattin KARAKUŞ, Elazığ İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Tarkan ÖZDEMİR, ilimizdeki sağlık kurumları idarecileri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Kurs 24.05.2013 tarihinde yapılan sertifika töreni ile son buldu. Sertifika töreninin açılış konuşmasını ve kurs değerlendirmesini kurs sorumlusu Dr. Hakan ULUDAĞ yaptı. Kursun genel değerlendirmesini yapan Uludağ, " Elazığ'da yaptığımız bu kurs süresince destek olan herkese teşekkür ederim. Katılımcılar ile güzel dakikalar geçirdik. Yeniden bir kurs düzenlenirse gönüllü olarak gelmeye hazırız." diyerek kurs ve Elazığ'dan memnuniyetini bildirdi. Daha sonra katılımcıların sertifikalarını vermek üzere Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY'ı davet etti.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY " İlimizde düzenlenen kursa katkı sağlayan kurs eğitimcilerine, İl Sağlık Müdürlüğüne, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine ve Fırat Üniversitesi Hastanesine teşekkür ederim. Müdürlüğümüz olarak, gerçekleştirilmiş olan kursa tam destek sağlamaya çaba gösterdik." dedi.

Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcıların sertifikalarını Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY, İl Sağlık Müdürü Selahattin KARAKAOÇ ve ilimizin sağlık idarecileri verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NRP Eğitimi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement