Öğretim Görevlisinin 'Demokrasi' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Öğretim Görevlisinin 'Demokrasi' Tepkisi

Öğretim Görevlisinin \'Demokrasi\' Tepkisi

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Arslantaş, üniversitede demokrasiden söz edilemeyeceğini ileri sürerek yönetimi protesto etti.

09.03.2013 14:11  Güncelleme: 15:23

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Genç Yaklaşım Topluluğu tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Adalet' konulu panelde izleyiciler arasında bulunan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Arslantaş, üniversitede demokrasiden söz edilemeyeceğini ileri sürerek yönetimi protesto etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Demokrasi ve Adalet' konulu panele Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın'ın konuşmaya başlamasının ardından izleyiciler arasında bulunan, 7 Aralık Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Arslantaş, ayağa kalkarak, demokrasiden en son söz edilecek yerin bu üniversite olduğunu söyledi.

Demokrasinin en temel kuralı olan bireyin iradesine ve seçme hakkına saygının bu üniversitede yerle bir edildiğini iddia eden Yrd. Doç. Dr. Arslantaş, şöyle konuştu:

"Çünkü demokrasinin en temel kaidesi olan bireyin iradesine ve seçme hakkına saygı bu üniversitede maalesef yerle bir edilmiştir. 7-8 aydan beri bu üniversitede rektör seçiminde sırf boş oy kullandığım gerekçesiyle hakkımda defalarca soruşturma açılmış ve devletin bana vermiş olduğu şahsi bilgisayar elimden alınmıştır. Burada demokrasiden söz etmek beyhude bir çabadır. Hepinize teşekkür ediyorum."

YARASI OLAN GOCUNUR

Yrd. Doç. Dr. İsmail Arslantaş, konuşmasının ardından panele katılan öğrencilerin alkışları arasında salonu terk etti.

Paneli yöneten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer de, "Herkes kendi yaptığının karşılığını bulur. Yarası olan gocunur, ettiği var ki çekiyor. Sorunu varsa gelip bizimle görüşsün, siz onu ciddiye almayın" dedi.

Panel kaldığı yerden devam etti. - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretim Görevlisinin 'Demokrasi' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement