
Gaziantep'te geçirdiği beyin kanaması sonucu 11 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk babası 44 yaşındaki Hayri Yıldırım'ın organları 5 kişiye hayat verecek.
Kahramanmaraş'ta yaşayan ve geçirdiği beyin kanaması sonucu Gaziantep Özel Yaşam Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Hayri Yıldırım'ın, 11 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Yıldırım'ın ailesi, organlarını bağışladığını hastane yönetimine iletti. Hastane yönetimi de Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçerek bağışlanan organlarla ilgili çalışmalara başladı. Ankara'dan gelen ekip tarafından organları alınan Hayri Yıldırım'ın kalbi, daha önce kalp kapakçığı değiştirilen 42 yaşındaki Hasan Kaya'ya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla gece 24. 00 sıralarında Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Yıldırım'ın pankreası Antalya'ya, karaciğeri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, böbrekleri ise Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen ancak isimleri açıklanmayan hastalara nakledilmek üzere götürüldü.
Özel Yaşam Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Gıyasettin Pınar, organ bağışında son zamanlarda insanların daha da bilinçlendiğini ve beyin ölümü gerçekleşen insanlardan organ bağışının arttığını belirterek, "Her organ bir hayat kurtarır. Türkiye'de son zamanlarda organ bağışı konusunda artış var. Bu da insanların bilinçlenmesinden kaynaklanan bir durum" dedi. Dr. Pınar, hastanelerinde organları bağışlanan Hayri Yıldırım'ın 11 gün önce beyin kanaması geçirerek getirildiğini söyledi. Dr. Pınar, "Hastamızın tüm müdahalelerimize rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi organlarını bağışlayacaklarını bize iletti. Biz de bunu Organ Koordinasyon Merkezi'ne bildirdik ve bağışlanan organlar alınarak Ankara, Antalya ve Adana'da organ bekleyen hastalara nakil yapılmak üzere götürüldü" diye konuştu.
Dr. Gıyasettin Pınar, Hayri Yıldırım'ın yakınlarının tek düşüncelerinin organ bekleyen insanların hayata tutunmalarını sağlamak olduğunu ve bu konuda basınla karşı karşıya gelmek istemediklerini de sözlerine ekledi. - Gaziantep
Son Dakika › Güncel › Organlarıyla 5 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.