Trump'tan Maduro'nun yerine gelen Rodriguez'e tehdit: Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin - Son Dakika
Son Dakika Logo

Trump'tan Maduro'nun yerine gelen Rodriguez'e tehdit: Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin

Trump\'tan Maduro\'nun yerine gelen Rodriguez\'e tehdit: Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin
04.01.2026 21:02  Güncelleme: 00:15

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da Maduro'nun yerine gelen Rodriguez'e tehdit etti. Trump yaptığı açıklamada, "Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'in "Maduro'dan daha ağır bir bedel ödeyebileceğini" iddia etti. Trump, "Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki siyasi belirsizlikle ilgili yaptığı son açıklamada, ülkenin geçici devlet başkanı Delcy Rodríguez'i tehdit etti.

AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

The Atlantic dergisine verdiği bir mülakatta konuşan Trump, yaptığı açıklamada, "Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin. Maduro'dan daha ağır bir bedel ödeyebilir" ifadelerini kullandı. Trump, şu anda New York'ta hapsedilen Nicolás Maduro'ya işaret ederek, Rodríguez'in Maduro'nun yakalanmasına yol açan ABD askeri müdahalesini meydan okurcasına reddetmesini hoş görmeyeceğini açıkça belirtti.

Trump, ayrıca "Biliyorsunuz, orada yeniden yapılanma, rejim değişikliğine derseniz deyinşu ankinden daha iyidir. Daha kötü olamaz" dedi.

"ASKER KONUŞLANDIRMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

Trump, Venezuela'da düzenlenen askeri operasyonun ardından ABD'nin ülkeyi "bir grupla birlikte" yöneteceğini de söyledi. Trump, ABD'nin Venezuela'da asker konuşlandırmaktan çekinmediğini belirterek, "Sahada asker bulundurmaktan korkmuyoruz" dedi.

ABD Başkanı ayrıca "Dün gece de çok üst düzey bir şekilde sahadaydık. Bu operasyonu boşuna yapmadık. Çok tehlikeli bir saldırıydı ve çok daha kötü sonuçlanabilirdi" dedi.

KOLOMBİYA'YI DA TEHDİT ETTİ

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'ya yönelik açıklamalarını da yineleyen Trump, Petro'yu kokain üretimi ve sevkiyatıyla suçladı. Trump, "Kokain üretiyorlar ve bunu ABD'ye gönderiyorlar. Bu yüzden arkasını kollamak zorunda" ifadelerini kullandı.

"GRÖNLAND'A İHTİYACIMIZ VAR"

Grönland'ın kendileri için stratejik olarak çok önemli olduğu ve adanın ABD'nin bir parçası olması gerektiği yönündeki tepki çeken açıklamalarını yeniden gündeme getiren Trump, "Grönland'a kesinlikle ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Trump, Danimarka'ya ait olan Grönland'in "Rus ve Çin gemileriyle çevrili" olduğunu iddia etti.

NE OLMUŞTU?

ABD, Venezuela'ya düzenlediği saldırılar sırasında Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores'i "yargılanmak üzere" ABD'ye kaçırmıştı.

Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez ise, ülkesinin ABD'ye boyun eğmeyeceğini ve Venezuela'nın tek liderinin Maduro olduğunu söylemişti.

Venezuela Yüksek Mahkemesi, Maduro'dan boşalan koltuğa geçici olarak geçecek ismin Delcy Rodriguez olduğunu açıklamıştı.

Venezuela Savunma Bakanı Lopez, daha sonra ordu adına okuduğu bildiride, "Yüksek Mahkeme kararıyla Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, Devlet Başkanı olarak tüm yetkileri, görevleri ve sorumlulukları üstlenmek üzere atandı ve bu atama Olağanüstü Hal Kanunu ve Ulusal Güvenlik Kanunu'na tam uyum içinde gerçekleştirilmiştir" demişti.

Baskın sonrası düzenlenen basın toplantısında Trump, Rodríguez'in ABD ile çalışmaya istekli olduğunu söylediğini ve bunun Venezuela'yı geçici olarak "yönetmesine" imkân sağlayacağını dile getirmişti.

Son Dakika Dünya Trump'tan Maduro'nun yerine gelen Rodriguez'e tehdit: Seni de alırım, daha ağır bedel ödersin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Sondakika Çapsız Habercilik Sondakika Çapsız Habercilik:
    Allahim sen duamızı biliyorsun. Aminnn 121 12 Yanıtla
    Sondakika Çapsız Habercilik Sondakika Çapsız Habercilik:
    Allah "devletimizin" her daim yanında olsun. 46 5
    mustafa sagdic mustafa sagdic:
    ben anladım ve Aminnnnnnnn 23 6
    199715 199715:
    Biz de bikeydik. O zaten biliyor da 5 5
  • Ezel BAYRAKTAR Ezel BAYRAKTAR:
    bu yaşlı civciv fazla olmaya başladı 84 8 Yanıtla
    Ugur6868 Ugur6868:
    isterse dünyayı alir 17 28
    uğur metin uğur metin:
    eee napcan mesela 12 11
    mustafa sagdic mustafa sagdic:
    yani ? 4 katı fiyata aldığın gazı 6 katına mi çıkartacağız ? 7 0
    Erkan Cinar Erkan Cinar:
    ezel evet fazla oldu sonuç ne yapıcan önerin ne mesela 4 1
  • Uygar Demirbas Uygar Demirbas:
    Yaa dünyayı üç ülke yönetir ABD İsrail İngiltere asar keser digerleride kınar oturur sesini çıkaramaz 46 3 Yanıtla
    Şükrü null Şükrü null:
    3 de srfz 3 0
  • Burak üstün Burak üstün:
    Demekki Dünya 5 ten büyükmüş. Eyyyy diye sadece lafta bağıranları kimse tınlamıyormuş bikez daha gördük malesef 28 19 Yanıtla
    adem2336 adem2336:
    kapısına gidip şikayet edenleride sıklemezler rahat ol 0 0
  • Hakan Uman Hakan Uman:
    yeryüzünde israil ve abd olduğu müddetçe dünya huzuru bulamaz. 41 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement