Ortadoğu, Türkiye ve Türkmenler, Erü'de Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Ortadoğu, Türkiye ve Türkmenler, Erü'de Tartışıldı

Ortadoğu, Türkiye ve Türkmenler, Erü\'de Tartışıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen 'Ortadoğu Çıkmazında Türkiye ve Türkmenler' konulu konferansta, bölge sorunları tartışıldı.

04.12.2015 12:34

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen 'Ortadoğu Çıkmazında Türkiye ve Türkmenler' konulu konferansta, bölge sorunları tartışıldı.

Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından düzenlenen konferansa, ERUSAM Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kırpık, davetliler ve öğrenciler katıldı. Konferansta, Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kerkük Vakfı sözcüsü Prof. Dr. Mahir Nakip, Ortadoğu'da yaşanan olaylar, bu olaylar karşısında Türkiye'nin ve Türkmenler'in durumunu değerlendirdi. Prof. Dr. Nakip, Suriye'deki olaylar hakkında, "Kavgalar başta nezih bir şekilde başlıyor. Önce Suriye'de olanları ayakta alkışladık. Halk birleşti, bütün herkes tek bir çatı altında toplandı. Şimdi baktığımızda, IŞİD'den bahsediyoruz, Amerika'nın vurmasından bahsediyoruz, Esad'ın kimyasal silah kullanmasından bahsediyoruz" dedi.

Konuşmasında İsrail'in büyük bir devlet olduğunu belirten Prof.Dr. Nakip, "İsrail büyük bir devlet ve Irak'ın, İran'ın, Sıriye'nin bölünmesini canı gönülden ister. Ama bölüneceği zaman da kendi istediği koşullarda bölünmesini bekler. Dolayısıyla olaylara müdahil olmak zorundadır" diye konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı görüşmeden bahseden Prof.Dr. Nakip, "Barzani, Obama ile görüştüğünde, Kürtlerin artık kendi devletlerini kurmaları gerektiğini vurguladı. Arap basını biraz ağır sorular sorup olay buraya çekilince de Başkan Yardımcısı Joe Biden 'Bu meselenin üzerinde fazla durmaya gerek yok. Sayın Barzani, her ikimizin de yaşı Kürt devletinin kurulmasını görecektir' dedi" ifadelerini kullandı.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortadoğu, Türkiye ve Türkmenler, Erü'de Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement