Osmanlı Gürcüleri - Göç' Belgeseli Gala Gösterimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Gürcüleri - Göç' Belgeseli Gala Gösterimi Yapıldı

Osmanlı Gürcüleri - Göç\' Belgeseli Gala Gösterimi Yapıldı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Osmanlı Gürcüleri-Göç’ belgeseli gala gösterimi yapıldı.

21.05.2014 21:18

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Osmanlı Gürcüleri-Göç' belgeseli gala gösterimi yapıldı.

ESPARK Alışveriş Merkezi'nde bulunan sinema salonunda izleyiciler karşısına çıkan belgeselin gala gösterimi öncesi açıklamalarda bulunan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, belgeselin Gürcistan ile Eskişehir arasında bir dostluk köprüsü kurduğunu belirtti.

Belgesel hakkında bilgiler veren Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Bu topraklar Balkanlarda Kafkaslardan Kırım'dan diğer coğrafyalardan birçok göç almış. Yaklaşık 100 sene öncede yaşanan savaşlardan dolayı bu coğrafyalarda yaşayan insanlar Anadolu'ya göç etmişler. Kendilerine sığınacak topraklar olarak Anadolu'yu vatan bilmişler. Bu göçler esnasında yaşanan birçok acılar sıkıntılar var. İnsanlar anavatanlarını, topraklarını bırakarak göç etmek zorunda kaldıkları için birçok hatıraları var, akrabaları var. Bunların yaşlıların dilinden de yapılan röportajlarla bugüne aktarılması söz konusu. Kalıcı bir esere imza atmış oluyoruz. Türkiye'de gürcülerin birçok akrabası var. Onlar da programa yoğun ilgi gösteriyorlar"

Belgeselin gala gösterimine, Acara Özerk Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Avtandil Beridze, Yönetmen Ercan Durmuş ve çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Gürcüleri - Göç' Belgeseli Gala Gösterimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement