Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili Toplantı - Son Dakika
Güncel

Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili Toplantı

Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili Toplantı

Dershaneleri kapatmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, paydaşların görüşlerini alacağı Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı Antalya'da yaptı.
MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük,...

25.11.2013 17:13

Dershaneleri kapatmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, paydaşların görüşlerini alacağı Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı Antalya'da yaptı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, dershanecilerden geçmişle ilgili konuşmalarını değil dönüşüm adı altında yapılacak düzenlemeyle ilgili görüş ve öneri sunmalarını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'da 'Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili İstişare ve Değerlendirme Toplantısı' düzenledi. Antalya'nın yanı sıra Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Burdur ve Isparta'dan 200 üzerinde dershane kurucusu ve temsilcisinin katıldığı toplantıda MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, bakanlık müşavirleri Ercan Demirci ile Malik Türedi'nin yanı sıra 3 uzman yardımcısı katıldı.

SİYAH KURDELE İLE GELDİLER

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (ATSO) toplantıya dershaneciler yakalarına siyah kurdele takarak katıldı.Toplantının basına açık kısmında konuşan Yusuf Büyük, amaçlarının dershanelerin dönüşümüyle ilgili paydaş olarak gördükleri dershanecilerin öneri ve tavsiyelerini almak olduğunu söyledi. Toplantının tamamının kayıt altına alınarak bakanlık merkez teşkilatına ulaştırılacağını anlatan Büyük, şöyle konuştu: "Bugün buradaki amacımız kimseyi ikna etmek değil. Bugün buradaki amacımız dönüşümle ilgili yapılacak çalışmaya, bakanlar kuruluna sunulacak çalışmaya ve daha sonra Meclis safhasında, kanunlaşması safhasında sizden alacağımız tavsiye, önerileri ulaştırmak olacaktır"

GEÇMİŞİN KONUŞULMASINI İSTEMEDİ

Dönüşüm çalışmalarının uzun yıllar önce başladığını hatırlatan Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nihayetinde biz de bugün bu çalışmalara kaynak teşkil etmek üzere, bu çalışmalara sizin katkınızı almak üzere buraya geldik.Toplantının tek maksadı budur. Bunun dışında burada böyle olmasaydı şöyle, yani geriye dönmenin bir anlamı olmadığını ifade ediyorum. Bu dönüşüm olacak. Biz şunun da olmasını istiyoruz, özel okul anlamında, öğretmenlerin istihdamı anlamında, diğer personelin istihdamı anlamında, özel okul konusunda arsa ve özel teşvikler konusunda şunlara da dikkat edilirse daha iyi olur. Düşüncelerinizi almak üzere geldik. Burada maksat üzüm yemek. Bunun bilinmesini istiyoruz."

Antalya'nın ardından İzmir'de Ege bölge toplantısı, çarşamba günü ise İstanbul'da Marmara bölge toplantısı gerçekleştireceklerini belirten Büyük, şunları söyledi: "Biz her üç bölgeden aldığımız sonuçları çalışma yapan ekibe sunacağız ve mutlaka bunlardan istifade edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Bakın bu çok önemli. Yani biten bir şey, nihayetleşen bir şey yoktur. Biz bürokrat olarak Bakanımızın ve müsteşarımızın talimatıyla buraya geldik. Sizin önerilerinizi bekliyoruz. Arkadaşlarımız not alıyor. Sizden daha sonra yazılı olarak elinizde hazırladığınız bir dosya varsa onu da alabiliriz. Bu hazır değilse yapılacak bütün konuşmalar not ediliyor." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Dershaneler ve Özel Etüt Eğitim Merkezleriyle İlgili Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement