Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı

Paris\'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı

Paris'te BARIŞ DUVARI ÖNÜNDE HOCALI KATLİAMI ANILDI.

01.03.2012 13:23

Paris'te BARIŞ DUVARI ÖNÜNDE HOCALI KATLİAMI ANILDI... ANMAYA, FRANSIZ PARLAMENTERLER DE KATILDI

Hocalı katliamı 20. yılında, Paris'in Eyfel kulesi uzantısı olan Champ de Mars parkında bulunan 'Barış Duvarı' önünde yapılan manalı bir seremoni ile anıldı.

Azerbaycan Büyükelçisi Elçin Amirbayov'u seremonide Fransız senatörler Nathalie Goulet ve Sylvie Goy-Chavent ile l'Aigle şehri Belediye Başkanı Thierry Pinot de yalnız bırakmadı.

Fransız gazilerinin Fransız bayrakları ile anma törenlerine katılmaları da seremoniyi seyredenlere hüzünlü anlar yaşattı.

Bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları tören, Barış Duvarı'nın önüne çelenk konması ile başladı, daha sonra katliamda hayatlarını kaybeden insanlar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve Azerbaycan ve Fransa milli marşları çalındı.

L'Aigle belediye başkanının yaptığı açılış konuşmasından sonra, parlamenterler adına Nathalie Goulet bir konuşma yaptı.

En son konuşmayı yapan Azerbaycan Büyükelçisi Elçin Amirbayov Hocalı'da 20 sene önce yaşanan katliamı anlattı ve Hocalı'da yaşananları 'Soykırım' olarak kabul eden Meksika ve Pakistan parlamentolarına teşekkür etti.

DHA mikrofonundan İstanbul'da yaptıkları anma gösterisi için Türk halkına teşekkür eden Büyükelçi Amirbayov, böyle günlerde Türk ve Azeri halklarının beraber olmalarının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Seremoniden sonra Fransız Ulusal meclisi salonlarından birinde yapılan sempozyuma katılan parlamenterler ve belediye başkanları, burada bir konuşma yapan Türkiye ve Kafkasya uzmanı Alexandre Adler'in konu ile ilgili analizini dinlediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te Barış Duvarı Önünde Hocalı Katliamı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement