Plastik İhtisas Organize'de Son Parseller - Son Dakika
Güncel

Plastik İhtisas Organize'de Son Parseller

Plastik İhtisas Organize\'de Son Parseller

Temellerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren atılmaya başlayacağı bildirilen Menemen Plastik İhtisas Organize'de sadece 5 ve 20 bin metrekarelik arsalar kaldı.

30.08.2013 17:02

Bünyesinde ilk aşamada 50 fabrikayı barındıracak olan MPİOSB'nde yol ve hafriyat çalışmalarında sona gelinirken, tapulama çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Türkiye'nin kendi alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olan 920 bin metrekarelik alanda kurulu MPİOSB'de istinat duvarlarının yapımına da geçildi.

Enerji, doğalgaz, temizsu ve dağıtım şebekeleriyle, pis su toplama şebekelerinin yapımında sona yaklaştıklarını belirten Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bölgede ilk temellerin 2014'ün ilk çeyreğinden itibaren atılacağını söyledi.

Esen "5 bin ve 20 bin metrekarelik parsellerde olmak üzere çok az sayıda parselimiz kaldı. İstinat duvarlarının yapımı tamamlanmak üzere. Hafriyat çalışmalarında sona gelinirken, belirlenen yolların kaplama çalışmaları da kısa sürede bitirilecek" dedi.

Plastik sanayiinin en önemli ham madde temin merkezi olan Aliağa Petkim, İzban hattı, İzmir- Çanakkale Karayolu, Aliağa çevresindeki limanlarla birlikte İzmir Alsancak Limanı'na yakınlığı ile dikkat çeken MPİOSB için, İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyeleri de bağlantı yolu projesi hazırladı.

Her iki belediyenin bu alandaki çalışmalarının Eylül'de başlayacağı duyumunu aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Esen "Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz'in bir özelliği de, yatırımcıların bölgesel teşviklerden yararlanıyor olması" dedi.

Esen, enerji alt yapı çalışmalarının devam ettiği bölgede, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'ndan (EPDK) alınacak dağıtım lisansı ile bölge sanayicilerine elektrik enerjisi satışının da yapılacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plastik İhtisas Organize'de Son Parseller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement