Proje İçin Kolları Sıvadılar - Son Dakika
Güncel

Proje İçin Kolları Sıvadılar

Proje İçin Kolları Sıvadılar

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'İleri Teknoloji, Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı Projesi' İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) 770 bin liralık destek kazandı.

22.09.2014 11:19

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'İleri Teknoloji, Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı Projesi' İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) 770 bin liralık destek kazandı. Projenin kabul edilmesinin ardından öğrenci ve öğretmenler, gerekli olan laboratuvarı kendi elleriyle yaptı.

Ödemiş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan İleri Teknoloji, Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı Projesi, İZKA'nın okul öncesi ve mesleki eğitim mali destek programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Okulun hazırladığı projenin İZKA tarafından kabul edilmesinin ardından büyük sevinç yaşayan öğretmen ve öğrenciler laboratuvar binasını inşa etmek için kolları sıvadı. Birlikte çimento karıp mala ile duvar ve yer döşemelerini hazırlayan öğrenciler, pencere çerçevelerini yeniledi. Günlerce çalışarak 2 bölümden oluşan Teknoloji Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı binasını hazırlayan öğrencilerle gurur duyduklarını söyleyen Okul Müdürü Osman Dedelek, "Ödemiş ve çevre ilçelerde bulunan işsizlere mesleki yeterlilik kazandırmak, bölge sanayisine nitelikli eleman yetiştirmek ve okulumuzda Makine Teknoloji ile Metal Teknolojisi alanlarında okuyan öğrencilere, güncel teknolojiye sahip eğitim ortamları kazandırmak amacıyla 2013 Aralık ayında İZKA'ya sunulan projemiz kabul edildi. İzmir'den sunulan projeler arasında 770 bin TL'lik maliyeti ile en büyük projeden biri olan, 'İleri Teknoloji Metal İşleme Eğitim Laboratuvarı Projesi'nin, İZKA'nın, okul öncesi ve mesleki eğitim mali destek programı kapsamında kabul edilmesi bizleri çok sevindirdi. Projede yapılacak olan makine ve teçhizat alımlarının ihaleleri adım adım ilerliyor. CNC Torna Tezgahı ve CNC Dik İşleme Merkezi için ihale yapıldı. 222 bin TL ile ihaleyi Tezmaksan Makine Sanayi Ticaret A.Ş. kazandı. Sözleşme imzalandı, 60 gün içinde teslimat yapılacak" dedi.

Ödemiş Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Dedelek, aynı proje kapsamında, alınacak gaz altı kaynak makinesi, inverter kaynak makinesi, sinerjik kaynak makinesi, kaynak robotu ve kaynak simülatörü için yapılan 2'inci ihale hakkında da bilgi vererek, 223 bin TL ile SYS Robot Teknolojileri Otomasyon Makine ve Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketi'nin kazandığını açıkladı. Sözleşmenin ilerleyen günlerde yapılacağını bildiren Dedelek, 21 kişilik bir bilgisayar laboratuvarının ihalesinin de kısa zamanda yapılacağını açıkladı. Müdür Dedelek, projede emeği geçen ve laboratuvarın yapımında ter döken öğrenci ile öğretmenlere teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement