Saakaşvili, Ordu'da 19 Kişiye Vatandaşlık Belgesi Verdi - Son Dakika
Güncel

Saakaşvili, Ordu'da 19 Kişiye Vatandaşlık Belgesi Verdi

Saakaşvili, Ordu\'da 19 Kişiye Vatandaşlık Belgesi Verdi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Karadeniz gezisi kapsamında Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı köyünü ziyaret ederek, 19 kişiye vatandaşlık belgesi verdi.

17.09.2013 21:42

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Karadeniz gezisi kapsamında Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Kabakdağı köyünü ziyaret ederek, 19 kişiye vatandaşlık belgesi verdi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı'nı Kabakdağ köyünde yaklaşık 300 kişi karşıladı. Saakaşvili, Kabakdağ köyünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasının tamamını Gürcüce yapan Saakaşvili'nin ne dediği, hangi konulara değindiği tam olarak öğrenilemezken, daha sonra alınan bilgiye göre Türkiye'deki Gürcü kökenli vatandaşlara Gürcistan vatandaşlık belgesi vermek için burada olduğu söylendi. Saakaşvili konuşmasının ardından Kabakdağ köyünde yaşayan Gürcü kökenli kişilerin isimlerini tek tek okuyarak belge almaya hak kazandıklarını söyledi. Saakaşvili bu amaçla 19 kişiye vatandaşlık belgesi verdi.

Saakaşvili'nin gelişi nedeniyle çevrede jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Gürcü Cumhurbaşkanı'nı Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu ve Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Gülten ve yaklaşık 300 vatandaş karşıladı. Ayrıca programa çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşması yaklaşık 20 dakika süren Saakaşvili'nin yanında herhangi bir tercümanın bulunmaması programa katılan ve Gürcü olmayanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Gürcüce bilmeyenler tarafından olayın detayları anlaşılamazken, Saakaşvili'nin 300 kişilik toplantının ardından Kabakdağı Köyü Muhtarı Ali İhsan Beşik'in evinde ağırlandığı öğrenildi.

Öte yandan, Gürcistan vatandaşlık belgesi alan vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duydukları gibi, aynı duyguları Gürcistan vatandaşı olunca da yaşadıklarını söyledi. Vatandaşlık belgesi alanlardan iş adamı Selim Becioğlu, "Gürcistan vatandaşlık belgesi birçok bakımdan hayatımızı kolaylaştıracaktır. AB ülkelerinin Türkiye'ye vize uygulamasını biliyoruz. Oysa Gürcistan vatandaşı olunca bu sorunlar ortadan kalkıyor. Avrupa'ya çok daha rahat açılabilmemiz açısından bu olayın önemli olduğunu düşünüyorum. Şirket kurup Avrupa ülkelerinde ticaret yapabileceğiz. Özellikle turizm sektöründe. Öte yandan araba, beyaz eşya gibi araç gereçleri çok cüzi bir fiyata Türkiye'ye getirebileceğiz" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saakaşvili, Ordu'da 19 Kişiye Vatandaşlık Belgesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement