Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de " Siyaseten Birlik ve Beraberliği, Özellikle Diğer Siyasi... - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de " Siyaseten Birlik ve Beraberliği, Özellikle Diğer Siyasi...

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir\'de " Siyaseten Birlik ve Beraberliği, Özellikle Diğer Siyasi...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Siyaseten birlik ve beraberliği, özellikle diğer siyasi partilerle ortak bir yol haritasını daha güçlü yapabilseydik belki sorun daha da sağlıklı çözülebilirdi, belki sorun bu noktalara"...

12.04.2013 13:04

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Siyaseten birlik ve beraberliği, özellikle diğer siyasi partilerle ortak bir yol haritasını daha güçlü yapabilseydik belki sorun daha da sağlıklı çözülebilirdi, belki sorun bu noktalara da gelmeyebilirdi" dedi.

Müezzinoğlu, Mövenpick Otel'de basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi ve çözüm süreci konusunda sivil toplum örgütleriyle kamuoyunun sorunları, önerileri, varsa tereddütlerini paylaşmak istediklerini söyledi.

İzmir dinamikleriyle süreci paylaşmaya çalışacaklarını anlatan Müezzinoğlu,

"Bizim esasında 30 yıldır milletçe hep birlikte yaşadığımız sıkıntılı bir süreç var. Ağır bedeller ödediğimiz bir süreç var. Sorun, özü itibarıyla baktığımızda bu milletin bir sorunu, bu ülkeyi yönetenlerin bir sorunu" dedi.

İç sıkıntılarını çözmüş bir ülkede, dinamiklerin geleceğe güçlü götürebileceği bir yol haritasını başarmak adına bir süreç başlatıldığı ifade eden Müezzinoğlu, 30 yıllık süreçte bu sorunun daha dinamik, daha erken çözülüp çözülemeyeceğinin, entelektüeller ve tarihçiler tarafından mutlaka değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Müezzinoğlu "Şahsi kanaatim o anlamda siyasi iktidarlar sorumlulukları üzerine almak yerine daha fazla güvenlik güçlerine, silahlı kuvvetlerine havale ederek, sorunun biraz daha derinleşmesine, biraz daha ağır bedeller ödememesi sürecinde daha gayretli olabilirlerdi diye düşünüyorum" dedi.

Çözüm sürecinin sağlıklı yürümesini önemine işaret eden Müezzinoğlu, problemi milletin geleceği adına çözebilmenin ve yaşanabilecek sıkıntıların göğüslenmesinin gayreti içinde olacaklarını belirtti.

"Siyaseten birlik ve beraberliği, özellikle diğer siyasi partilerle ortak bir yol haritasını daha güçlü yapabilseydik belki sorun daha da sağlıklı çözülebilirdi, belki sorun bu noktalara da gelmeyebilirdi" diyen Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin siyasi kültüründe bugüne kadar bu tür konularda başarı sağlanamadığını söyledi.

Bu durumun belki de darbelerin ürünü olduğuna değinen Müezzinoğlu,

"Demokrasi kültürümüz bir türlü yerleşmedi. Çatışma kültürünü, ayrışma kültürünü, suçlama kültürünü büyük oranda başardık. Süreçle, inşallah bu anlamda da daha yaygın bir demokrasi, daha güçlü demokrasi, daha çok ortak aklı başarabilen, toplumun temel önceliklerini merkeze alan bir anlayışı da önümüzdeki süreçlerde kazanmış oluruz" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, Ege Bölgesi'nde yarından itibaren çalışmalarına başlayacak Akil İnsanlar Heyeti'nin faaliyetinin önemli olduğunu belirtti.

Heyette yer alan isimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçildiğine yönelik iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, öneriler arasından oluşturulan listenin farklı isimler tarafından bile oluşturulsa bazı çevrelerin buna itirazda bulunabileceğini söyledi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı logosunda yer alan T.C. ibaresiyle ilgili tartışmaları doğru bulmadığını, bu konuda düzenleme yapıldığını sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de ' Siyaseten Birlik ve Beraberliği, Özellikle Diğer Siyasi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement